Önce 'Görevin Bu Degil' Dedi, Bir Baska Uygulamada Gazeteciyi Tehdit Etti

Aksaray’da alkollü araç kullanirken polise yakalanan ve kendini görüntüleyen gazetecinin üzerine yürüyerek “Görevin bu degil” diyen alkollü sürücü yaklasik 1 hafta sonra kontrol için durduruldugu uygulama noktasinda bu kez polis ve bekçilerin önünde gazeteciye el isareti yapip tehdit etti.

Önce 'Görevin Bu Degil' Dedi, Bir Baska Uygulamada Gazeteciyi Tehdit Etti
Aksaray’da Il Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi ekipleri yaklasik 1 hafta önce Kalealti Caddesi’nde yapilan uygulamada süphe üzerine 34 TS 0068 plakali otomobili durdurdu. Ehliyet ve ruhsat sordugu sürücü T.S.’nin (31) hal ve hareketlerinden süphelenen polis ekipleri sahsa alkol muayenesi yapmak istedi. Uzun süre polise dil döküp alkol metreye üflemek istemeyen sürücü bir süre sonra, “Çikmayacagini biliyorum ama üfleyeyim” diyerek girdigi alkol kontrolünde 1,16 promil alkollü çikti. Alkollü direksiyon basinda yakalandigini unutup gazeteciye “Ayip” diyen ve küfür ederek hakaret eden T.S. gazetecinin üzerine yürüyerek defalarca “Senin görevin bu degil” dedi.

Polis, sürücüye 6 bin 439 TL para cezasi keserek ehliyetine 6 ay süreyle el koydu.

Yaklasik 1 hafta sonra Dere Mahallesi 904 Sokak’ta yapilan bir baska uygulamada yine durumundan süphelenilen T.S.’nin 34 TS 0068 plakali otomobili polis ve bekçiler tarafindan durduruldu. T.S. isimli sahis ehliyetine alkollü araç kullanmaktan el konulmasi nedeniyle bu kez bir baska sürücüyle kontrolden geçirildi. Otomobilin sag ön koltugunda otururken yine basin mensuplarini gören T.S. bu kez gazeteciye bekçi ve polislerin yaninda el isareti yaparak, “Sana ben” diye tehdit ettigi esnada görüntülendigini anlayinca elini indirip, “Çek çek” diye talimat verdi. Denetimin ardindan araca yol verilirken gazeteci tehdit, küfür ve hakaretten sahistan sikayetçi oldu.
Kaynak: İHA