Ögretmen, Ögrenci Ve Velilerin Birlikte Yetistirdigi Zeytinler Kütüphane Ve Okul Malzemesi Oldu

Denizli’de ögretmen, ögrenci ve veliler el ele vererek okulun bahçesinde zeytinlik olusturdu. Elde edilen zeytinler satilarak, okulun kütüphane, masa ve dolap gibi ihtiyaçlari karsilandi.

Ögretmen, Ögrenci Ve Velilerin Birlikte Yetistirdigi Zeytinler Kütüphane Ve Okul Malzemesi Oldu


Denizli’de Gölbasi Sehit Sadik Saginç Ilkokulu ve Ortaokulunda idareci, ögretmen, ögrenci ve veliler el ele vererek okulun bahçesinde zeytinlik olusturdu. Baslangiçta az sayida zeytin fidaninin dikildigi bahçede, bugün 110 zeytin agacina ulasildi. Okul idarecileri, ögretmenler, hizmetliler, ögrenciler ve veliler, zeytin bahçesinin bakimini üstlenip her geçen gün yeni agaçlar ekleyerek projeyi büyüttü.

Kale Ilçe Milli Egitim Müdürü Nurettin Tikim, zeytin bahçesinin basarisini ve katki saglayan herkesi tebrik etti. Tikim, yapilan çalismanin okulun egitim ve ögretim kalitesini artirmak için önemli bir adim oldugunu belirtti.

Zeytinlerin satisindan elde edilen gelirle okula kütüphane kuruldugunu ve kütüphane için gerekli olan masa, sandalye ve dolap gibi malzemelerin alindigini açikladi.



Gölbasi Sehit Sadik Saginç Ilkokulu ve Ortaokulu yöneticileri, ögretmenler, okul çalisanlar ve ögrenciler, olusturduklari zeytin bahçesini düzenli olarak ziyaret ediyor. Bahçenin bakimi, okulun yardimci personeli tarafindan titizlikle yürütülüyor. Bu süreçte ögrenciler, doga ile iç içe olmanin yani sira tarimsal faaliyetlerle de pratik deneyim kazaniyor.

Okulun zeytin bahçesinden elde edilen gelir, egitim ve ögretim faaliyetlerine dogrudan katki sagliyor. Kütüphane olusturulmasiyla ögrencilerin okuma aliskanliklarinin desteklenmesi hedefleniyor. Kütüphane için gerekli olan kitaplarla birlikte, çalisma alanlarinin donatilmasi da ögrencilerin akademik basarilarini artirmak amaciyla önem tasiyor. Gölbasi Sehit Sadik Saginç Ilkokulu ve Ortaokulu, zeytin bahçesi projesiyle sadece egitim olanaklarini gelistirmekle kalmiyor, ayni zamanda ögrencilere toplumsal sorumluluk bilinci asilamayi hedefliyor.
Kaynak: İHA