Kusadali Çocuklardan Üç Boyutlu Hayaller

Kusadasi Belediyesi tarafindan Habitat Dernegi ve Facebook is birliginde ileri teknoloji ve girisimcilik egitimleri vermek amaciyla açilan Istasyon Kusadasi Topluluk Merkezi’nde yaz dönemi atölye çalismalari devam ediyor. Bu kapsamda merkezde son olarak 9-16 yas arasindaki çocuklara, 3 boyutlu renkli tasarim yapmak için gelistirilen program olan ’tinkercad’ egitimi verildi.

Kusadali Çocuklardan Üç Boyutlu Hayaller
Her yas grubundan Kusadaliya ileri teknoloji egitimleri vermek ve dijital dünyanin kapilarini aralamak amaciyla kurulan Istasyon Kusadasi, yaz tatiline giren çocuklarin zamanlarini verimli geçirmelerini saglamak amaciyla baslattigi atölye çalismalarini sürdürüyor. Farkli alanlarda ücretsiz olarak düzenlenen egitimlerde, Kusadali çocuklara ’scratch’ kursundan sonra simdi de 3 boyutlu tasarim yapmak için gelistirilen program olan ’tinkercad’ egitimi verildi.

Çalismada, çocuklara uzman egitmenler tarafindan Autodesk’in gelistirdigi tinkercad uygulamasinin detaylari anlatildi. Telefon, bilgisayar ve tabletlerde rahatça kullanilabilen uygulamanin renkli dünyasina dalan çocuklar 3 boyutlu modelleme, canlandirma ve aydinlatma yapmanin yani sira geometrik sekiller üzerinden de çesitli tasarimlar yapti.

Kadinlar Denizi Mahallesi, Yüksel Yalova Caddesi üzerinde bulunan Istasyon Kusadasi’nda yaz dönemi boyunca çocuklar için ücretsiz egitimler devam edecek.

Istasyon Kusadasi Topluluk Merkezi, zamandan ve mekandan bagimsiz olarak çalistiklari için ’dijital göçebe’ olarak da adlandirilan kisilere uygun bir ortam sunuyor. Teknolojik tabanli birçok egitim veren merkezde, her türlü teknik altyapi bulunuyor

Egitimler hakkinda bilgi edinmek isteyenlein, Istasyon Kusadasi’nin resmi sosyal medya hesabi olan @istasyonkusadasi adresini takip edebilecegi belirtildi.
Kaynak: İHA