Körfezli Karateciler Sehre Madalyalarla Döndü

Bursa’da gerçeklestirilen 5. Uluslararasi Karate Turnuvasi’na katilan Körfez Gençlerbirligi Spor Kulübü sporculari turnuvadan madalyalarla döndü.

Körfezli Karateciler Sehre Madalyalarla Döndü
19-21 Temmuz tarihlerinde Gemlik Atatürk Spor Salonu’nda 5. Uluslararasi Karate Turnuvasi gerçeklestirildi.

Turnuvaya 16 ülke, 26 sehir ve 122 kulüpten bin 700 sporcu katildi.

Türkiye’nin yani sira Azerbaycan, Pakistan, Finlandiya, Gürcistan, Yunanistan, Umman, Irak, Ürdün, Kazakistan, Filistin, Suudi Arabistan, Cezayir, Kirgizistan, Özbekistan ve Tanzanya’dan da sporcularin katilimiyla turnuva adeta festivale dönüsürken spor salonu renkli görüntülere sahne oldu. Turnuvada derece alan kiz ve erkek sporculara dört farkli kategoride madalya verildi.

Körfez Gençlerbirligi Spor Kulübü’nün genç sporculari da tatamide mücadele etti. Körfez Gençlerbirligi karate alt yapisi 2015 dogumlu sporcularindan (24 kiloda) Elif Buglem Yildiz bütün rakiplerini yenerek sampiyon olurken, (32 kiloda) Eslem Sude Ay, (36 kiloda) Zehra Açar, (30 kiloda) Ertugrul Poyraz, (30 kiloda) Abdullah Oguzkagan Eraslan ve (40 kiloda) Eymen Tarik Urak üçüncü olarak madalya aldi.

1 sampiyonluk ve 5 üçüncülük elde ettiler

Körfez Gençlerbirligi Spor Kulübü karate antrenörü Saban Agaya yaptigi açiklamada, "Bursa’nin Gemlik ilçesinde bu yil 5. düzenlenen uluslararasi karate turnuvasina alt yapimizdan yetismekte olan genç sporcularimizla katildik. Sporcularimiz; 1 sampiyonluk ve 5 üçüncülük alarak büyük basariya imza atti. Sporcularimiza ve bizlere bütün imkanlari saglayan Körfez Belediye Baskani Sener Sögüt ile kulüp yöneticilerimize çok tesekkür ediyoruz. Onlarin bu desteklerini bos çevirmeyen sporcularimizi, aileleri ve antrenörlerimizi tebrik ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA