KBÜ, Yeni Bölümler Ile Ögrenci Alimina Basliyor

Karabük Üniversitesi, 2024-2025 Akademik Yili itibariyla iki fakülte ve üç meslek yüksekokulunda yeni bölümler açarak ögrenci kabulüne basliyor.

KBÜ, Yeni Bölümler Ile Ögrenci Alimina Basliyor
Egitimde yenilikçi adimlar atmaya devam eden Karabük Üniversitesi, ögrencilere genis yelpazede programlar sunarak gelecegin mesleklerine yönelik egitim firsatlari sagliyor. Yüksekögretim Kurumlari Sinavi sonuçlarinin açiklanmasinin ardindan üniversite adaylari, Bilisim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu kurulmasi kabul edilen üniversiteler arasinda yer alan Karabük Üniversitesini tercih edebilecek. Karabük Üniversitesi, bu yil ilk kez açilan Yapay Zekâ Operatörlügü, Ön-Yüz Yazilim Gelistirme, Oyun Gelistirme ve Programlama olmak üzere ön lisans programlari ile ögrencilere donanimli bir egitim sunacak. Psikolojiye ilgi duyan ögrenciler ve küresel is dünyasinda rekabet edebilecek yetkinliklere sahip olmak isteyen ögrenciler Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü ve Isletme Fakültesi Isletme (Ingilizce) Bölümünü de bu yil ilk defa tercih edebilecek.

Eflani Meslek Yüksekokulu Atçilik ve Antrenörlügü Programi ve Eskipazar Meslek Yüksekokulu Eser Koruma Programi da Karabük Üniversitesinde bu yil ilk defa ögrenci alacak bölümler arasinda yer aliyor.

Atçilik ve antrenörlük konularinda egitim almak isteyen ögrenciler, alaninda uzmanlasmis egitmenler esliginde uygulamali egitim görecekler. Öte yandan kültürel mirasin korunmasi ve restorasyonu alaninda uzmanlasmak isteyen ögrencilere yönelik Eser Koruma Programi, tarihi eserlerin korunmasi ve onarimi konularinda egitim sunacak. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kirisik, ilk kez ögrenci alacak bölümlerle ilgili olarak, ” ‘Bilim merkezli ögrenci dostu üniversite’ slogani ile yola çikan Karabük Üniversitesi olarak, 2024-2025 Akademik Yili itibariyla iki fakülte ve üç meslek yüksekokulumuzda yeni bölümler açarak ögrenci kabulüne basliyoruz. Egitimde yenilikçi adimlar atmaya devam eden Üniversitemiz, ögrencilere genis yelpazede programlar sunarak gelecegin mesleklerine yönelik egitim firsatlari saglamayi amaçlamaktadir. Yüksekögretim Kurumlari Sinavi sonuçlarinin açiklanmasinin ardindan üniversite adaylari, yeni kurulan Bilisim Teknolojileri Meslek Yüksekokulumuzu tercih edebilecektir. Özellikle bu yil ilk kez açilan Yapay Zekâ Operatörlügü, Ön-yüz Yazilim Gelistirme ve Oyun Gelistirme ve Programlama gibi ön lisans programlarimizla, ögrencilere donanimli ve ileri düzeyde bir egitim sunmayi, ögrencilerimize çagin gerektirdigi bilgi ve becerileri kazandirmayi hedefliyoruz. Yeni açilan bölümlerimiz, hem ülkemizin hem de dünyanin ihtiyaç duydugu nitelikli mezunlar yetistirmek için önemli bir adim olacaktir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA