Karisini Iple Bogan Ese, Agirlastirilmis Müebbet Hapis Istemiyle Dava Açildi

Bursa’da karisinin basina merdane ile vurup iple bogarak öldüren Turgay Kindaç (45) hakkinda agirlastirilmis müebbet hapis talebiyle dava açildi.

Karisini Iple Bogan Ese, Agirlastirilmis Müebbet Hapis Istemiyle Dava Açildi
Olay, 29 Ocak 2024 tarihinde merkez Yildirim ilçesi Esenevler Mahallesi’nde yasandi. Edinilen bilgiye göre, Turgay Kindaç, bosanma asamasinda oldugu esi Seher Kindaç (42) ile tartismaya baslayinca esinin kardesine, ’Ablani öldürürüm’ diyerek mesaj atti. Mesaji gören kiz kardesinin ihbari üzerine eve gelen saglik ekipleri yerde hareketsiz yatan Seher Kindaç’in olay yerinde hayatini kaybettigini belirledi.

Bursa Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi ekipleri, süpheli Turgay Kindaç cinayetten bir gün sonra Sehir Meydani’nda gözaltina aldi. Emniyette suçunu itiraf eden Turgay Kindaç bosanma asamasindaki esini kiskançlik sebebiyle öldürdügü belirterek, “Esim is yerinde 2023 yilinin son günü Metehan diye biriyle fotograf çektirdikten sonra sosyal medyada paylasti. Olayin yasandigi günü sabah yine tartisma çikti ve esimin basina merdane ile vurdum sonra da bogdum. Ancak neyle bogdugumu hatirlamiyorum" dedi.

Bogmadan önce ’seni seviyorum’ demis

Kindaç, emniyetteki islemlerinin ardindan sevk edildigi adliyede çikarildigi mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bursa Cumhuriyet Bassavciligi, 6 ay sonra sorusturmayi tamamladi. Kindaç, "Olay günü evimizin mutfaginda esimle konusmak istedim. Bana bir adim at, ailemizin su anki durumunu düzeltelim dedim. Esime onu sevdigimi ve asik oldugumu söyledim. Esim de bana ’Bunaltma beni’ diye yanit verdi ve barisma teklifimi kabul etmedi. Ne kadar süre geçti; bilmiyorum. Kendime geldigimde esim yerde yatar vaziyetteydi. Herhangi bir kan falan görmedim. Montumu giydim, kediyi de alip, evden çiktim. Esimin cep telefonunu da yanima almistim. Telefonla, telefon kilifi arasinda esimin adina olan banka karti ile nüfus cüzdaninin oldugunu fark ettim. Evden çiktiktan sonra ATM’ye giderek esimin kartindan 500 TL para çektim. Telefonunu da paraya ihtiyacim oldugu için 2 bin 300 liraya sattim. Pismanim" diyerek savunma yapti.

Hayatini kaybeden Seher Kindaç’in iddianamedeki otopsi raporunda ise, merdane ile basina vurulduktan sonra iple bogularak öldürüldügü, çenesinde ve bogaz kisminda kanamali kiriklar oldugu belirtildi. Tutuklu sanigin suçunu itiraf ettigi belirtilen iddianamede, ’Ese karsi kasten öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet hapsi talep edilen Kindaç’in, ayrica öldürdügü esinin kredi kartindan para çektigi, cep telefonu sattigi gerekçesiyle de ’Nitelikli yagma’ ve ’Baskasina ait banka veya kredi kartinin izinsiz kullanilmasi suretiyle yarar saglama’ suçlarindan da 15 yila kadar hapsi istendi.
Kaynak: İHA