Iznik Belediyesi Is Kariyer Ofisi Hizmete Basladi

Iznik Belediyesi tarafindan vatandaslarin özel sektörde is bulmalarina destek olmak amaciyla hayata geçirilen Is Kariyer ve Istihdam Birimi (IZKA) hizmete basladi.

Iznik Belediyesi Is Kariyer Ofisi Hizmete Basladi
Iznik Belediye Baskani Kagan Mehmet Usta’nin talimatiyla hayata geçirilen Kariyer ve Istihdam Birimi (IZKA) Iznik Belediyesi ek hizmet binasi Sehit Piyade Komando Çavus Fehmi Barçin Gençlik ve Kültür Merkezi’nde faaliyetlerine basladi.

Iznik’te ikamet eden vatandaslar ile çevre il ve ilçelerde hizmet veren özel sirketlere yönelik hizmet vermek ve bu hizmeti tek bir organizasyon seklinde yönetmek amaciyla kurulan birim, is arayan kisinin mesleki beceri ve tecrübelerine göre çalismak istedigi kurum veya sektörde, isverenin aradigi kriterler dogrultusunda isveren ve is arayani bir araya getirerek Iznik yerelinde istihdami artirmayi hedeflemektedir.

Konuyla ilgili açiklama yapan Iznik Belediye Baskani Kagan Mehmet Usta “Belediyemiz tarafindan Iznik’te istihdama katki saglamak ve kariyer planlamasi noktasinda gençlerimize yol göstermek amaciyla kurdugumuz Is Kariyer ve Istihdam Birimi (IZKA), is arayan vatandaslarimizla çalisma arkadasi arayan sektörün öncü firmalarini bulusturacak.

Is arayan vatandaslarimiz öncelikle kariyer merkezi ve istihdam alanlari konusunda bilgilendirilecektir. Nitelikleri degerlendirilen adaylar uygunlugu bulunan is ilanlarina yönlendirilecektir. Kariyer Merkezine farkli meslek dallarindan vatandaslarimiz basvuru yapabilecektir. Uygun pozisyona göre adaylar yönlendirilip kariyer planlamasi yapilarak vatandaslarimizin mesleklerinde süreklilik saglanacaktir. Saha ziyaretleri yapilarak firmalarin ihtiyaçlari belirlenecek ve firma bilgileri alinarak is birligi gerçeklestirilecektir. Isveren ile is arayan vatandaslarin arasinda bag kurarak issizligi azaltmayi hedefleyen Iznik Belediyesi Is Kariyer ve Istihdam Birimi, CV hazirlama ve mülakat süreçleri gibi konularda da bilgilendirme toplantilari, egitimler düzenleyecek, kariyer günleri planlayacak. Ayrica bu süreçlerin online olarak da yürütülmesi amaciyla belediye olarak www.izka.iznik.bel.tr internet sayfasini da faaliyete aldik. Burada is arayan ve is verenler bilgilerini girerek süreci baslatmis olacaklar. Is Kariyer ve Istihdam Birimimizin (IZKA) ilçemize hayirli olmasini temenni ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA