Istanbul Merkezli 4 Ilde 'Kuyu-11' Operasyonlari Açiklamasi 61 Süpheli Yakalandi

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Istanbul merkezli 4 ilde elebasiligini Tuncer Aslan’in yaptigi tefecilik suçunu isleyen organize suç örgütüne yönelik düzenlenen "Kuyu-11" operasyonlarinda 61 süphelinin yakalandigini açikladi.

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, Istanbul merkezli 4 ilde elebasiligini Tuncer Aslan’in yaptigi tefecilik suçunu isleyen organize suç örgütüne yönelik düzenlenen "Kuyu-11" operasyonlarinda 61 süphelinin yakalandigini belirterek su bilgileri verdi:

"Organize suç örgütleri ve çeteler gibi tefecilere de göz açtirmayacagiz. Istanbul Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde; Istanbul Il Emniyet Müdürlügü Mali Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünce yapilan çalismalar sonucu; ’Tefecilik, Suç Islemek Amaciyla Örgüt Kurma, Yagma ve Tehdit’ suçlarina yönelik Istanbul merkezli Agri, Sakarya ve Kocaeli’de düzenlenen operasyonlarda tefecilik suçu isleyen organize suç örgütü üyesi süphelilerin sahislara yüksek faiz karsiliginda borç para verdikleri, borçlara karsilik, teminat olarak farkli tutarlarda birçok çek, senet, tasinmaz ve araç aldiklari, borç alan sahislari ve ailelerini tehdit ettikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucu 6’si ruhsatsiz 8 adet tabanca, 2 adet pompali tüfek ile çok sayida senet ve çek ele geçirildi. Istanbul Anadolu Cumhuriyet Bassavciligimizi ve operasyonlari gerçeklestiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaginiza tas degdirmesin. Milletimizin duasi sizinle. Suçta kibirlenenler karsilarinda kolluk güçlerimizi ve yüce Türk adaletini bulacaklar."
Kaynak: İHA