Hizmet - Is Sendikasi Ek Zam Talebi

Hizmet Is Sendikasi Bursa 2 No’lu Sube Baskani Enes Seker, "1 Ocak tarihinden bugüne yükselen enflasyon ve artan hayat pahaliligi karsisinda ezilen ve magdur olan üyelerimizin en düsük ücretinin 42 bin lira olmasi hususunda ek zam talebimizi Bursa Büyüksehir Belediyesi yetkililerine iletmis bulunmaktayiz" dedi.

Hizmet - Is Sendikasi Ek Zam Talebi
Bursa Büyüksehir Belediyesi ve istiraklerinde çalisan 8 bin isçi için ek zam talebinde bulunduklarini ifade eden Hizmet Is Sendikasi Bursa 2 No’lu Sube Baskani Enes Seker, su açiklamalarda bulundu;

"1 Ocak 2024 tarihinde yapmis oldugumuz toplu is sözlesmesi ile üyelerimizin beklentileri gerçeklestirilmis, 1 Temmuz 2024 tarihinde enflasyon, hayat pahaliligi ve ücret kayiplarinin ortaya çikaracagi duruma göre ek zam orani ile ilgili taraflar olarak tekrar bir araya gelerek Temmuz ayinda görüsülmek üzere sözlü mutabakat saglanmisti. 31 Mart yerel seçimlerinden önce seçildikleri takdirde tüm Bursa Büyüksehir Belediyesi çalisani isçilerin ücretlerine yüzde 20 oraninda zam yapacagini söyleyen, emegi ve ekmegin degerini bildigini ifade eden Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey’in ifadeleri ve üyelerimize verdigi söz ortadadir. Bu anlamda, 1 Ocak tarihinden bugüne yükselen enflasyon ve artan hayat pahaliligi karsisinda ezilen ve magdur olan üyelerimizin en düsük ücretinin 42 bin TL olmasi hususunda ek zam talebimizi Bursa Büyüksehir Belediyesi yetkililerine iletmis bulunmaktayiz. Hem üyelerimizin magduriyetinin giderilmesi hem de verilen sözlerin yerine getirilmesinin takipçisi olup, gelismeleri üyelerimiz ve kamuoyu ile paylasacagimizi belirtmek isterim."
Kaynak: İHA