Günes Gözlügünün Sahtesi Katarak'a Sebep Oluyor

Yaz aylarinin vazgeçilmez aksesuari olan ve günes isinlarindan korunmak için kullanilan günes gözlüklerine son günlerde talep artarken uzmanlar, günes gözlügü kullaniminin birçok faydasi oldugu gibi sahtesinin de gözde saglik sorunlarina yol açabilecegi uyarisinda bulundu.

Günes Gözlügünün Sahtesi Katarak'a Sebep Oluyor
Havalarin isinmasiyla talebin arttigi ve yaz aylarinin vazgeçilmez aksesuari olan günes gözlüklerinin kullanimi kadar dogru gözlük seçimi de göz sagligi açisindan önem teskil ediyor.

Günes isinlarina karsi koruyucu olmasi ve göz sagligini korumasi amaciyla kullanimi önem arz eden günes gözlükleri, sahteleri tercih edildiginde tam tersi bir etki ile ciddi hastaliklara yol açiyor.

Uzmanlar sahte günes gözlüklerinin katarakt gibi hastaliklara neden olabilecegine dikkat çekerek vatandaslari günes gözlügü alirken Saglik Bakanligi denetimi altindaki optikçilerden, bilinen ve taninan markalardan gözlük almayi tavsiye ediyor.

Gaziantep Optisyen Gözlükçüler Odasi Baskani ve Uzman Optikçi Cuma Reyhan, vatandaslari sahte gözlük konusunda uyardi.

Son zamanlarda kullanimi artan sahte günes gözlüklerini orijinalinden ayirt etmenin çok zor oldugunu belirten Uzman Optikçi Cuma Reyhan, merdiven alti üretilen gözlüklerden kesinlikle uzak durulmasi gerektigini söyledi.



Yaz aylari ile birlikte günes gözlügü kullaniminin arttigini hatirlatan Reyhan, sahte günes gözlüklerinin ultraviyole isinlara karsi korumadigina dikkat çekti.

Sahte gözlük kullaniminin göz bozulmasina ve numarasinin artmasina sebebiyet verebilecegine dikkat çeken Reyhan, sahte günes gözlüklerinin ileride katarakt sorununu ortaya çikarabilecegini ifade etti.

Merdiven alti üretilen kalitesiz gözlüklerin kullanilmamasi gerektigini belirten Reyhan, optisyen gözlükçüler tarafindan önerilen gözlüklerin kullanilmasi tavsiye etti.

“Optikçi olmayan yerlerden kesinlikle günes gözlügü almayin”

Günes gözlügü alirken dikkat edilmesi gerekenler hakkinda konusan Reyhan, “Yazin baslamasiyla tabi halkimiz günes gözlügü almak istiyorlar. Vatandaslarimizin optikçi olmayan yerlerden kesinlikle günes gözlügü almamalarini tavsiye ediyoruz. Çünkü kaliteli bir günes gözlügü almak için optikçi arkadaslari tavsiye ederim. Çünkü optikçiler Saglik Bakanligindan ruhsat almis ve üniversite mezunu diplomali kisilerdir. Dolayisiyla sirf ben günes gözlügü alacagim diye kötü yerlerden, meslegi, ruhsati, diplomasi olmayan yerlerden günes gözlügü almamalarini tavsiye ediyoruz. Çünkü orijinal olmayan gözlükler kalitesizdir. Camlari ve çerçevesi Çin’den gelmedir. Dolayisiyla kötü bir gözlüktür. Vatandasimiz sahte gözlük takacagina hiç takmasin daha iyidir” dedi.

Sahte günes gözlüklerinin fayda saglamadigi gibi birçok saglik sorununa da yol açabilecegini belirten Reyhan, “Vatandasimiz güzel bir günes gözlügü alacaksa optikçi arkadaslarimizi tavsiye ederiz. optikçi arkadaslarimizda vatandasimizin yüzünün semasina uygun bir gözlük tavsiye eder, kaliteli olur ve en az 2 yil garantisi vardir. Vatandaslarimiza garanti belgesini almadan kesinlikle günes gözlügü almamalarini tavsiye ediyoruz. En önemli uzuvlarimizdan bir tanesi gözdür, vatandaslarimiz sahte günes gözlügü aldigi zaman ileride bir göz hastaligi çikabilir. Özellikle 40 yas üstü kisilerde katarakt olabilir. Onun için sahte günes gözlügü almalarini sakincali görüyoruz. Günes isinlarina karsi koruyucu olmasi ve göz sagligini korumasi amaciyla kullanimi önem arz eden günes gözlüklerinin sahteleri tercih edildiginde tam tersi bir etki ile ciddi hastaliklara yol açiyor” diye konustu.

Günes gözlügü fiyatlarinin marka ve kalitesine göre degistigini belirten Reyhan, sahte günes gözlügü satisi yapanlarin önlenmesi için de denetimlerin artirilmasini istedi.
Kaynak: İHA