Gökbel Yagli Pehlivan Güres Festivali Için Geri Sayim Basladi

Geleneksel Gökbel Yagli Pehlivan Güres Festivali, 27-28 Temmuz 2024 tarihinde Gökbel Yaylasi’nda gerçeklestirilecek. Birçok ilkin yasanacagi festival; Kubat Konseri, off road gösterisi ve birbirinden renkli etkinliklere sahne olacak. Er meydaninda ise 60 baspehlivan ve 750 güresçi kol baglayacak.

Gökbel Yagli Pehlivan Güres Festivali Için Geri Sayim Basladi
Heyecanla beklenen ve bu yil 18.’si düzenlenecek Geleneksel Alanya Gökbel Yagli Pehlivan Güresleri hafta sonu basliyor. 27 Temmuz Cumartesi ve 28 Temmuz Pazar günü Gökbel Yaylasi’nda gerçeklestirilecek festival için tüm hazirliklar tamamlandi.

Gökbel’de vatandaslar için pek çok degisiklik yapildi. Aileler için çocuklariyla birlikte daha rahat olacaklari özel alanlar olusturuldu. Ayrica herhangi bir kazaya sebebiyet vermemesi adina ruhsatli veya ruhsatsiz silah kullanimina izin verilemeyecek. Yine dogaya zarar veren havai fisek ve lazer kullanimi da yapilmayacak. Tuvalet sayilari ve otopark kisimlari arttirilan festivalde, pazar alaninin da daha tertipli ve düzenli olmasi için gerekli çalismalar gerçeklestirildi.



Alanya’nin 102 mahallesinden 102 çocuk güresecek

Güres organizasyonunda er meydanina Alanya’dan çocuklar da çikacak. Alanya’nin 102 mahallesinden yaslari 8 ile 12 arasi 102 çocuk er meydaninda kol baglayip, mahallesi adina yarisacak. Alanya’nin güres alaninda temsil edilmesini saglayacak yenilik için çocuklara isimli özel kispetleri Alanya Belediyesi tarafindan hazirlandi. Alanya’nin çocuklarinin hünerlerini gösterecegi etkinlik güreslere ayri renk katacak.

Çocuklar için etkinlik çadirlari kuruldu

Gökbel Yaylasi’nda bir ilk daha yasanacak ve çocuklar için özel olarak olusturulan alanda kültürel etkinlikler ile oyunlar yer alacak. Yayla kültürünü ve kentin degerlerini yeni nesle aktarmak için kurulan alanda çocuklar, birbirinden güzel aktiviteler ve geleneksel oyunlarla bulusacak. 6 çadir seklinde kurulan çocuk etkinlik çadirlarinda senlige gelen çocuklar için; akil ve zeka oyunlari, origami ayraç yapimi, hikaye anlatimi, kitap boyama, yüz boyama ve geleneksel oyunlar yer alacak.

Off-road ile heyecan firtinasi

Gökbel’in olmazsa olmaz etkinliklerinden olan off-road gösterileri bu yil da senliklerde yerini alacak. Özenle hazirlanan off road pistinde festivalin ilk günü unutulmaz bir gösteri gerçeklestirilecek. Sürücülerin tüm hünerlerini sergileyecegi gösteri, senlige katilan vatandaslari heyecanlandiracak.

Kubat konseri

Iki gün boyunca devam edecek olan Festivalin ilk gününde Türkiye’nin sevilen seslerinden Kubat, ücretsiz halk konseri gerçeklestirecek. Türküleri ile gönüllere dokunacak olan ünlü sanatçi, hareketli sarkilariyla da vatandaslara doya doya eglendikleri unutulmaz bir konser verecek.

Türkiye’nin baspehlivanlari Gökbel’de kol baglayacak

Senliklerin ikinci gününde, Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’nde kol baglamis Türkiye’nin en önemli baspehlivanlari Gökbel’de er meydanina çikacak. Kirkpinar Sampiyonu Yusuf Can Zeybek ve 60 baspehlivan ile 750 güresçi er meydanina çikarak, sampiyonluk için mücadele edecekler.

Baskan Özçelik’ten tüm halka davet

Alanya Belediye Baskani Osman Tarik Özçelik, muhtesem bir senlik hazirladiklarini belirterek tüm Alanya halkini Gökbel Yaylasi’na davet etti. Baskan Özçelik, “Bu hafta sonu Geleneksel Gökbel Yagli Pehlivan Güresleri’mizin 18.’sini düzenleyecegiz. Ekibimizle yogun bir çalisma gerçeklestirerek, bütün hazirliklarimizi tamamladik. Vatandaslarimizin unutulmayacaklari sahane bir senlik olacak. Tüm halkimizi davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA