Evinde Muhabbet Kusu Besleyenler Dikkat

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde petshop isletmecisi olan Mustafa Güçyeter, evde beslenen muhabbet kuslarin hava akimina (ceyeran) birakilmamasi konusunda uyarida bulundu.

Evinde Muhabbet Kusu Besleyenler Dikkat
Ülke genelinde etkisini gösteren asiri sicaklar insanlarda oldugunu gibi diger canlilari da olumsuz yönde etkiliyor. Bazi insan evlerinde besledikleri hayvanlari farkli yöntemlerle serinletirken, yapilan yanlislar sonucu hayvanin ölümüne sebep veriyorlar. Evlerinde muhabbet kusu besleyen insanlarin bazilari kafesi hava akiminin (ceyeran) yogun oldugu bölgelere birakarak hayvani serinlettigini düsünüyorlar. Fakat hayvan için tehlikeli bir durum oldugunu anlatan Mustafa Güçyeter, kesinlikle hayvanin cereyanda birakilmamasini söyledi.



Güçyeter açiklamasinda, “Sicak havalar kuslar için de önemlidir. Evlerinizde beslediginiz muhabbet kuslarini hava akimina maruz birakilmamalidir Iki cam arasinda kafesi koymasinlar. Diger önemli durumda temizlik. Eger bu temizligi yapmazsaniz kuslariniz bitlenir, kusunuzun kanini emer, kusa zarar verir. En az haftada bir sefer altlarini temizlenmelidir. Yapilabiliyorsa daha siklikta temizlensin. Suluklarin temiz olmazi lazim. Sulugun kenarlarinda siyah lekeler varsa bunlar bittir. Bunlar pislikten olur” dedi.



"Muhabbet kusunuza islak marul yedirmeyin"

Mustafa Güçyeter, "Ayrica haftada bir sefer marul verin. Fakat marulu vermeden önce 10 dakika disarida bekletiniz. Kuruduktan sonra verin. Eger yasken verirseniz hayvan ishal olur. Ishal de hayvana zarar veriyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA