EÜ Tip Fakültesi, Saglik Profesyoneli Adaylarini Bekliyor

Ege Üniversitesinin ilk kurulan üç fakültesinden birisi olan Tip Fakültesi (EÜTF), 70 yila yaklasan deneyimiyle Türkiye’ye ve dünyaya alaninda saygin hekimler kazandirmayi sürdürüyor. Her yil yüzde 1’lik dilimden seçkin ögrencilerin tercihi olan EÜTF, Tipta Uzmanlik Sinavi (TUS) basari listelerinde de ilk siralarda yer aliyor.

EÜ Tip Fakültesi, Saglik Profesyoneli Adaylarini Bekliyor
Türkiye’nin en kapasiteli ve en donanimli hastanesi ile entegre olarak egitim faaliyetlerini sürdüren EÜTF, Ege Üniversitesinin kalite politikasi dogrultusunda Ulusal Tip Egitimi Akreditasyon Kurumu (UTEAK) tarafindan egitimde akredite edilerek kalitesi tescillenmis bir kurum olma özelligi tasiyor. Tip egitimi alan ögrencilerin önemli uygulama alani olan EÜTF Hastanesi ise Saglik Bakanligi Verimlilik ve Kalite Daire Baskanligi tarafindan “A Plus Hastane” olarak tescil edilmis bir kurum niteligi tasiyor. EÜTF’de 25 Anabilim Dali, Tipta Uzmanlik Egitimi Akreditasyonuna sahip. Dünyaca ünlü derecelendirme kurulusu QS’in 2024 Dünya Üniversite Siralamasina göre EÜ Tip Fakültesi, dünyadaki 1000 üniversite arasinda tip alaninda ilk 500 fakülte arasinda yer aliyor. Egitim dili Türkçe olan Fakültede, tip egitimi için önem arz eden Ingilizce dili ise “Mesleksel Yabanci Dil” dersi olarak e-ögrenme yöntemleri ile uygulaniyor. EÜTF ayrica klinik ve cerrahi alandaki bilgi birikimini tüm dünyayla paylasarak uluslararasi alanda referans alinan bir saglik kurulusu olma özelligi tasiyor.

“Kaliteli egitim uygulamalarla destekleniyor”

Hem teorik egitimde hem de uygulamada ögrencilerine genis imkânlar sunan EÜTF, özellikle son yillarda yapilan dev yatirimlarla son teknolojik tibbi cihazlari, laboratuvarlari ve dijital altyapisiyla uzun bir süreç olan tip egitimini hem verimli hem de keyifli hale getiriyor. Fakülte, uyguladigi entegre egitim sistemi ile daha ilk yillarda hem teorik bilgiyi hem de klinik tecrübeyi ögrencilerine sunuyor. Kadavra, ultrason, mikroskopi ve benzeri pratik uygulamalar ile altyapi imkanlari açisindan Türkiye’nin en zengin fakültelerinden biri olan EÜTF; bilimsel arastirmalari, projeleri ve aldigi ödüllerle dünyanin önde gelen referans tip merkezleri arasinda yer aliyor.

“Hasta simülasyonu” ile ögrenciler deneyim kazaniyor

Her yil yaklasik 350 yeni ögrenciye kapilarini açan Ege Üniversitesi Tip Fakültesi, bu yil da özellikle ilk binde yer alan ögrencilerin tercihi olmaya aday. Fakültede uygulanan “Simüle Hasta Laboratuvari” ile ögrenciler, hasta rolündeki gönüllülerle iletisim, öykü alma ve fizik muayene becerilerini gelistirme gibi çalismalar gerçeklestirirken “Arastirmaci Egitim Programi” ile ögrencilerin bilimsel çalismalarin içinde yer almasini sagliyor. Her bir ögrencisini bireysel olarak yakinen takip eden EÜTF’de “Özel Çalisma Modülü” ile ögrenciler, ögretim elemanlari ile birlikte istedikleri farkli alanlarda becerilerini gelistirebiliyorlar. Ayni zamanda bu uygulama ile ögrenciler iletisim, zaman yönetimi ve sunum becerileri kazaniyor. Yine Ege Üniversitesi bünyesinde yer alan 90’a yakin ögrenci topluluguna katilarak sosyal ve kültürel becerilerine yenilerini ekleyebiliyorlar. Fakülte, ERASMUS programi ile yurt disi egitim imkânina sahip. Mezunlarina genis imkanlar sunarak uzmanlik yolunda rehberlik eden EÜTF, Tipta Uzmanlik Sinavi basarilari ile Tip Fakülteleri arasinda ilk siralarda yer aliyor. Fakülte mezunlari birinci basamak saglik hizmeti vermeye hazir halde sektöre atilirken, herhangi bir alanda uzmanlasarak kariyerlerini akademik alanda ilerletme sansi buluyorlar.

Ege Üniversitesi Tip Fakültesi, merkezi konumu ile ulasimi kolay, yesil ve yaya dostu kampüsü ile 7/24 yasayan bir yerleske olarak dikkat çekiyor.
Kaynak: İHA