ETÜ Laboratuvarlarinda Gelistirilen Proje TÜBITAK 1001 Destegi Almaya Hak Kazandi

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Mühendislik ve Mimarlik Fakültesi Insaat Mühendisligi Bölümü ögretim üyelerinden Prof. Dr. Merve Maali’nin yürütücülügünü yaptigi “Modüler Çelik Yapilar için Modüller Arasi Yenilikçi Izolatör Tipi Birlesim Önerilmesi” baslikli proje TÜBITAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Projeleri Destekleme Programi kapsaminda 18 ay süreyle destek almaya hak kazandi.

ETÜ Laboratuvarlarinda Gelistirilen Proje TÜBITAK 1001 Destegi Almaya Hak Kazandi
Sismik izolasyon/sönümleyici teknolojilerinin yerli olarak gelistirilmesi ve uygulanmasina yönelik yerli bir modelin gelistirilmesi amaciyla hazirlanan projede ETÜ’ den Doç. Dr. Mahyar Maali, Istanbul Medeniyet Üniversitesi Mühendislik ve Doga Bilimleri Fakültesi Insaat Mühendisligi Bölümünden Prof. Dr. Fuat Aras ve Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Insaat Mühendisligi Bölümünden Doç. Dr. Zeynep Yaman arastirmaci olarak bulunurken Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü ögretim üyesi Prof. Dr. Nurhan Kishali danisman olarak yer aliyor.

Gelistirilen projeye iliskin degerlendirmede bulunan Prof. Dr. Maali “Deprem sonrasinda kalici konutlarin hizli bir sekilde insa edilmesi için yeni insa model ve teknolojileri günümüzün önde gelen yaklasimlarindan "modüler çelik yapilar" için izolatör tipi bir birlesim ile birlesim bölgelerinde deprem enerjisinin sönümlenmesi amaçlanmaktadir. Söz konusu proje, Türkiye’de ilk kez modüler birlesimler üzerine yapilacak yenilikçi bir birlesim modeli arastirmalarinin yapilacak olmasi baglaminda önemli kazanimlara sahiptir” diye konustu.

Kaynak: İHA