Etnospor Kültür Festivali'ne Sakaryali Fotografçilar Damga Vurdu

6. Etnospor Kültür Festivali’ne Sakarya fotografçilar toplulugu damga vurdu. 4 farkli kategoride düzenlenen fotograf yarismasinda Sakaryali fotografçilar Ihsan Korkut ve Abdurrahman Çetin, altin madalya kazandi.

Etnospor Kültür Festivali'ne Sakaryali Fotografçilar Damga Vurdu
Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafindan düzenlenen ve dört gün süren 6. Etnospor Kültür Festivali, Atatürk Havalimani’nda gerçeklestirildi.

6-9 Haziran tarihlerinde gerçeklestirilen kültür festivalinde Türkiye Fotograf Sanati Federasyonu (TFSF) is birligiyle fotograf yarismasi düzenlendi.

Atli sporlar ve atli gösteriler, festival konsepti, kültürel aktiviteler ve geleneksel çocuk oyunlari ve okçuluk, güres ve diger geleneksel sporlar olmak üzere 4 farkli dalda gerçeklestirilen fotograf yarismasina 17 farkli sehirden 564 fotografçi katildi.

2 bin adet fotograf jüriler tarafindan degerlendirilirken Sakarya fotografçilar toplulugu fotografçilari 2 dalda birinciligi aldi. Geleneksel sporlar ve oyunlar çerçevesinde dünyanin en genis katilimli festivali olan Etnospor Kültür Festivali’nde Sakarya fotografçilar toplulugu 33 kisiyle katildi.

Yarismanin festival konsepti kategorisinde TFSF altin madalya ödülü Sakaryali fotografçi Ihsan Korkut, ‘günbatimi’ adli fotografiyla kazanirken ‘zor anlar’ adli fotografiyla Sakaryali fotografçi Abdurrahman Çetin ise Okçuluk, Güres ve Diger Geleneksel Sporlar kategorisinde TFSF altin madalya ödülünü kazandi.
Kaynak: İHA