Elazig'da Yenilenebilir Enerji Alaninda, Üniversite-Sanayi Isbirligi Yapildi

Elazig Firat Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Elektronik Teknolojileri AS arasinda nitelikli is elemani yetistirilmesine yönelik olarak ’Günes Paneli Üretimi ve Elektriksel Testleri’ is birligi protokolü imzalandi.

Elazig'da Yenilenebilir Enerji Alaninda, Üniversite-Sanayi Isbirligi Yapildi
Elazig Firat Üniversitesi Teknik Bilimler Yüksek Okulu ile Fytronix Elektronik Teknolojileri AS arasinda nitelikli is elemani yetistirilmesine yönelik olarak “Günes Paneli Üretimi ve Elektriksel Testleri’ is birligi protokolü imzalandi. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda düzenlenen protokol anlasmasinda, günes panellerinin üretimi, panellerin testleri ve fotovoltaik parametrelerin belirlenmesi konularina, egitimin gelistirilmesi, yenilenebilir enerji üretimi konusunda deneyimlemesi konularinda isbirligi yapilmasi hedefleniyor. Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoglu, tarafindan verilecek olan egitimler sonucu ögrencilere günes paneli tasarimi ve üretimi kapsamini içeren uluslararasi alanda taninan sertifika verilecek. Bu sayede ögrenciler mezun olduklarinda is bulma imkanlari da kolaylasacak.

Protokol anlasmasinda konusan Prof. Dr. Yalin Kiliç Türel, “Is birliginden dolayi çok mutluyuz. Üniversite sanayi isbirligi mesleki egitime ciddi bir önem sagliyor” dedi.

Sirketle isbirligi içerisinde iç içe olduklarini belirten Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoglu ise ’’Imzalanan protokol ile gelecegin enerjisini üreten, enerji ihtiyacinin giderilmesine ve sanayide ihtiyaç duyulan nitelikli is gücünün üniversite-sanayi isbirliginin artirilmasini hedefliyoruz. Sirket olarak meslek okullarinda okuyan gelecegin, enerji üreten adaylari gençlerimize yol göstermek ve vizyon kazandirmak hedefiyle üniversite-sanayi isbirligi çerçevesinde meslek okullari ile bir araya gelmeye çalisiyoruz. Isbirligi protokolümüzün hayirli sonuçlara vesile olmasini temenni ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA