Devlet Onlari Unutmadi Açiklamasi Göçer Çadirinda Kur'an Kursu

Erzurum’un ortalama 2 bin 600 rakimdaki Dumlu Daglari’nda, Dumlu Baba Yaylasi’nda göçerlik yapan ailelerin çocuklari çadirda Kur’an-i Kerim ögreniyor, birlikte oyunlar oynuyor.

Devlet Onlari Unutmadi Açiklamasi Göçer Çadirinda Kur'an Kursu
Yasamlarinin önemli bir kismini göçerek olarak geçiren aileler, dag basinda, elektrigi olmayan ve ulasimi oldukça güç olan yaylalarda çocuklarini da yanlarinda bulundurmak zorunda kaliyor. Özellikle yaz aylarinda Anadolu’nun birçok sehrinden Erzurum’un verimli ve bereketli yaylarina koyunlarini yetistirmeye getiren anne ve babalarin taleplerine Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ilgisiz kalmadi. Vali Çiftçi, Erzurum kent merkezine 35 kilometre uzaklikta ve ancak zorlu dag yolu ile ulasilan, yaklasik 2600 rakimdaki Dumlu Yaylasi’ni geçtigimiz günlerde ziyaret etmisti. Ziyaret sonrasi yaylada bir çadirda çocuklara Kur’an-i Kerim ögretilmesi için Erzurum Valiligi ve Yakutiye Kaymakamligi tarafindan bir imam görevlendirildi. Bu çadira ayni zamanda çocuklarin güzel vakit geçirmesi için oyuncaklar da getirildi.

Ögrencilere Kur’an-i Kerim ve dini bilgiler ögretmesi için görevlendirilen Akdag Köyü Imam Hatibi Irfan Çakmak, "Çocuklarimiza yerlesim alanindan uzak da olsa, dag basinda da olsa mukaddes kitabimizi ve Islami degerleri anlatmak çok anlamli. Onlarin basarisi ve katilimdaki istekli oluslari bizi mutlu ediyor. Devletimiz bu anlamda güzel adimlari atiyor. Emegi geçenlerden Allah razi olsun” dedi.

Dumlu Yaylasi’nda koyun yetistiriciligi ve peynir üretimi yapan Ismail Beydilli, “Çocuklarimiz yaylada birçok imkan ve firsattan uzaklar. Elimizden geldikçe onlarin isteklerini karsilamaya çalisiyoruz. Valimiz Mustafa Çiftçi ve diger yöneticilerimizin böyle güzel bir çalismaya önayak olmasi hepimizi gururlandirdi. Çocuklarimiz bir yandan dinimizin gereklerini ve Kur’an-i Kerim’i ögrenirken, bir yandan da gönüllerince egleniyor. Allah devletimize zeval vermesin” seklinde konustu.

Belirlenen günlerde Dumlu Yaylasi’na gelen Akdag Köyü Imami Irfan Çakmak, burada çocuklarla tek tek ilgileniyor, onlara Kur’an-i Kerim ile birlikte ilmihal bilgileri ögretiyor. Çocuklar ders sonrasi kendilerine getirilen oyuncaklarla keyifli vakitler geçiriyor. Bu arada; Erzurum Valiliginin talimatlari ve Yakutiye Belediyesi’nin destekleri ile Erzurum Il Saglik Müdürlügü 3-5 Temmuz 2024 tarihlerinde Dumlu Baba Yaylasi’nda hayvancilik yapan yaklasik 400 göçer vatandasa genel muayene ve agiz-dis sagligi taramasi yapildi. Genel muayene sonucu tespit edilen 83 kadin ve 8 erkege kanser taramasi gerçeklestirildi, 10 çocugun eksik asilari uygulandi.
Kaynak: İHA