Depremde Yikilan Dis Hekimligi Fakültesi Prefabrik Yapida Hizmet Vermeye Basladi

Depremde agir hasar alarak yikilan Adiyaman Üniversitesi Dis Hekimligi Fakültesi, saglik ve egitim hizmetlerini kurulan prefabrik yapida yeniden vermeye basladi.

Depremde Yikilan Dis Hekimligi Fakültesi Prefabrik Yapida Hizmet Vermeye Basladi
Adiyaman’da 6 Subat depreminin yaralari sarilmaya devam ediyor. Kamu kuruluslari deprem sonrasi aksayan hizmetleri yeniden hayata geçiriyor. Adiyaman’da vatandaslarin agiz ve dis sagliginin yani sira ögrenci ve asistanlarin egitiminde temel yapi tasi olan Adiyaman Üniversitesi Dis Hekimligi Fakültesi, 6 Subat depreminde agir hasar alarak yikildi. Dis Hekimligi Fakültesi’nde verilen egitim ve saglik hizmeti yeniden sunuldu.

Depremin ardindan Adiyaman Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan semt poliklinigi, 32 ünitlik Agiz ve Dis Sagligi Merkezine çevrildi.

Daha sonra bin 500 metrekare kapali olana sahip prefabrik Dis Hekimligi Fakültesi açilarak toplam 85 ünit faaliyete geçirildi. Dis Hekimligi Fakültesinde okuyan 430 ögrenci için Fantom ve Preklinik laboratuvarlar da kuruldu.

Yaklasik bir buçuk aydir faaliyet gösteren Dis Hekimligi Fakültesi sayesinde vatandaslar baska illere sevk edilmiyor. Depremden önce 103 ünit ile günlük 500 hastaya hizmet veren fakülte, simdi 85 ünitte günlük 400’ün üzerinde hastaya hizmet veriyor.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ile Adiyaman Üniversitesi arasinda imzalanan protokol ile 12 bin metrekare alanda kalici dis hekimligi fakültesi binasi yapilacak.

Çalismalarla ilgili bilgi veren Adiyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keles, “Sehrimizde Dis Hekimligi Fakültemiz 6 Subat depremi sonrasi agir hasarliydi, yikildi. Tabi dis hekimligi fakültesi ögrencilerimizin, asistanlarimizin egitimi, gerek halkimizin saglik hizmeti anlaminda çok önemli bir yeri var. Daha önce üniversite kampüsümüzde bulunan bir semt poliklinigini 32 ünit içerecek sekilde dis hastanesine evirmistik. Bundaki amacimiz acil olarak il disina hastalarimizin sevkini engellemekti. Bizim yikilan hastanemiz, dis hekimligi fakültemiz 103 ünit ile halkimiza hizmet veriyordu. 32 üniti orada islevsel hale getirdikten sonra daha sonra ayni bölgede 1500 metrekare kapali alanla toplamda 85 ünit olmak üzere buranin fizibilite çalismalarini yaptik. Plan ve projelerini yaptik ve 1,5 aydir Adiyaman halkina hizmet etmekte” diye konustu.

Kaynak: İHA