Atatürk Üniversitesinde Yaz Okulu Basladi

Atatürk Üniversitesinde 2023-2024 Yaz Okulu uygulamasi; 2 bin 553’ü 150 ayri üniversiteden olmak üzere toplamda 7 bin 273 ögrenciyle egitime basladi. 13 birimde, 34 programda açilan 403 derse kayit yaptiran ögrencilerle baslayan yaz okulunda egitim-ögretim faaliyetleri, 16 Temmuz-01 Eylül 2024 tarihleri arasinda yapilacak.

Atatürk Üniversitesinde Yaz Okulu Basladi
Kurumsal bilinirlik ile marka degerine katki sunan, diger üniversitelerden gelen ögrencilerin sehri tanimasina olanak sunan ve Atatürk Üniversitesinde egitim görmenin ayricaligini yasayan ögrencilerin; akademik ve kisisel gelisimlerini destekleyen bu uygulama, üniversitenin egitimdeki kalitesini ve ögrenci odakli yaklasimini pekistirmeye yardimci oluyor.

Yaz okulu uygulamasinin, Atatürk Üniversitesinin yenilikçi ve dinamik bir egitim kurumu olarak taninmasina ve tercih edilmesine katki sundugunu aktaran Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli: "Yaz okulu uygulamamiz, ögrencilerimizin egitim süreçlerini kesintisiz bir sekilde sürdürebilmeleri ve eksik kaldiklari konularda kendilerini gelistirebilmeleri açisindan büyük önem tasiyor. Farkli üniversitelerden gelen ögrencilerle birlikte, akademik ve sosyal anlamda zengin bir ögrenme ortami sagliyoruz. Atatürk Üniversitesi olarak, ögrencilerimizin ihtiyaçlarina yönelik esnek ve yenilikçi çözümler sunmaya devam edecegiz” dedi.

“Ögrenciler, Erzurum’un Tarihi ve Kültürel Zenginliklerini Kesfetme Firsati Buluyor”

Ögrencilerin, yaz okulunun yogun programinda hem akademik anlamda kendilerini gelistirme firsati bulacak hem de Atatürk Üniversitesinin sundugu sosyal ve kültürel olanaklardan yararlanabileceklerine deginen Çomakli: “Yaz okulu, sadece ögrenciler için degil, ayni zamanda Erzurum kenti için de büyük bir deger tasiyor. Üniversiteye gelen binlerce ögrenci, kentte ekonomik ve kültürel canlilik olusturuyor ve bu sayede Erzurum’un tarihi ve kültürel zenginliklerini kesfetme firsati buluyor. 67 yillik köklü geçmise sahip olan üniversitemiz, gerek kendi bünyesinde yetistirdigi yüzbinlerce ögrenci gerekse farkli üniversitelerden gelen misafir ögrencilerle birlikte ülke yüksekögretimine hizmet etmeye devam ediyor. Yeni Nesil Üniversite vizyonumuz dogrultusunda çalismalarimiza ülkemiz ve milletimiz adina devam edecegiz” diyerek sözlerini tamamladi.
Kaynak: İHA