Antalya'da 1800 Rakimli Yörük Göçü

Bu yil besincisi düzenlenen Gazipasa Günnercik Yayla Senligi renkli görüntülere sahne oldu.

Antalya'da 1800 Rakimli Yörük Göçü
Antalya Büyüksehir Belediyesi ve Gazipasa Belediyesi tarafindan organize edilen 5. Gazipasa Toroslar Günnercik Yayla Senligi büyük bir coskuyla dolu dolu geçti. Gazipasa’nin 1800 rakimli Günnercik Yaylasi’ndaki senlik öncesinde deve kervani esliginde temsili Yörük göçü yapildi. Deve ve at sirtinda gerçeklestirilen Yörük göçü, renkli görüntülere sahne olurken yayla ve Yörük kültürü yasatildi. Büyüksehir Belediyesi, senlik alanindaki vatandaslara asure ikraminda bulunurken, çocuklar da kurulan sisme oyun grubunda doyasiya eglendi. Büyüksehir Belediyesi Mobil Kuaförü, vatandaslara hizmet verdi. Senlikte, halat çekme, karpuz yeme ve çuval yarismalari düzenlendi.



Konserlerde cosku

Senligin ilk günü bir dizi müzigiyle ünlenen Erkal Sonel sahneye çikti. Sonel’in müzikleriyle renklenen senlikte halk oyunlari gösterileri ve yerel sanatçi konserleriyle büyük cosku yasandi. Senligin ikinci gününde ise Mustafa Tas Konseri düzenlendi.

Konserlerin ardindan senlik atesi yakildi.

Senlige Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ramazan Demir, Gazipasa Belediye Baskani Mehmet Ali Yilmaz, CHP Antalya Milletvekilleri Cavit Ari, Aykut Kaya, Aliye Cosar ile çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA