Ankara Halk Ekmek'ten Üretici Kooperatiflere Destek

Ankara Büyüksehir Belediyesine bagli Halk Ekmek Fabrikasi, kuruldugu günden bugüne kadar 73 kooperatiften 550 milyon liraya yakin yöresel ürünü satin alarak üreticilere destek verdi.

Ankara Halk Ekmek'ten Üretici Kooperatiflere Destek
Ankara Büyüksehir Belediyesinin kirsal kalkinma hamlesi kapsaminda Halk Ekmek Fabrikasi bünyesinde hayata geçirdigi “Baskent Market” projesi meyvelerini veriyor. Halk Ekmek Fabrikasi, kuruldugu günden bu yana aralarinda kadinlarin da kurucusu oldugu kooperatiflerden 550 milyon liraya yakin yöresel ürün satin alarak hem üreticilere destek verdi hem de Baskentlileri uygun fiyata dogal ürünlere kavusturdu.

Halk Ekmek Fabrikasi Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Muzaffer Pala, Baskent Marketlerde 22 tanesi kadin kooperatifi olmak üzere 73 üretici kooperatifinden alinan yöresel ürünleri vatandaslara ulastirdiklarini belirterek, sunlari kaydetti:

“Ankara Halk Ekmek olarak 5 yil önce hayata geçirdigimiz Baskent Market projesiyle üretici kooperatiflerimizin yaninda olduk. Toplam 73 kooperatiften yaklasik 550 milyon liralik yöresel ürün satin alarak üreticilerimize önemli ekonomik destek verdik. Su anda 7 Baskent Market subemiz, 3 Fabrika Satis Magazamiz, 3 Baskent Büfemiz olmak üzere 6,5 milyon Ankaraliya en iyi ve en kaliteli hizmeti en uygun fiyata sunuyoruz. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Mansur Yavas’in öncelikli projeleri arasinda yer alan Baskent Marketler çok önemli bir misyonu yerine getiriyor. Baskent Market Projesi büfeleriyle ve de subeleriyle Türkiye’nin en büyük belediye marketi olma özelligini tasimaktadir.”

Ilki 29 Nisan 2020’de Etimesgut’ta hizmete açilan Baskent Marketlerin sayisinin artirilarak daha genis kitlelere ulasilmasi planlaniyor. Proje ile özellikle Ankara’nin çevre ilçelerinde üreticiler kooperatifleserek hem üretim artiyor hem de yerel istihdama katki sagliyor.

Baskent Market projesi sayesinde yerel üreticiler ile tüketiciler arasinda kisa tedarik zinciri olusturularak aracilar ve komisyoncular ortadan kaldirildi. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte “https://www.baskentmarket.com.tr/” sitesi üzerinden tüm Türkiye’ye de saglikli, dogal, güvenilir ve yöresel ürünler uygun fiyata gönderiliyor.
Kaynak: İHA