2 Yilda 17 Bin Çocuga Ücretsiz At Binis Egitimleri Verildi

2022 yili itibariyle yaklasik 17 bin çocuga ücretsiz at binis egitimleri veren Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, Türkiye Binicilik Federasyonu’nun düzenledigi Intercity Premier Lig 3. Ayak Engel Atlama Yarismasi’na ev sahipligi yapti.

2 Yilda 17 Bin Çocuga Ücretsiz At Binis Egitimleri Verildi


Ata sporu biniciligi yeni nesillere sevdirmek amaciyla uzman egitimciler esliginde ücretsiz at binis egitimleri baslatan ve bu kapsamda 2022 yilinin Nisan ayi itibariyle yaklasik 17 bin çocuga at binis egitimleri veren Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, Türkiye Binicilik Federasyonu’nun düzenledigi Intercity Premier Lig 3. Ayak Engel Atlama Yarismasi’na ev sahipligi yapti. Heyecanli geçen yarismalarda büyüksehirin 4-6 yas grubu minik binicileri de premier de yarisan büyüklerine destek için yerlerini aldi. Birçok ilden yarismaya katilan 150 katilimciyi tebrik eden Baskan Büyükakin, “Kocaeli Büyüksehir Belediyesi olarak, Intercity Premier Lig 3. Ayak Engel Atlama Yarismalarina ev sahipligi yapmaktan büyük gurur duyduk. Yaklasik 150 binici ve atin katilimiyla gerçeklesen bu prestijli etkinlige 4-6 yas arasi çocuklarimizin ve ailelerinin de yer almasi bizler için ayri mutluluk kaynagi oldu. Kocaeli’de sporu ve doga sevgisini her yastan insanimiza asilamaya devam edecegiz. Bu vesileyle emegi geçen herkese tesekkür eder, yarismalara katilan tüm sporcularimizi da tebrik ediyorum” dedi.



Dereceye girenlere kupa verildi

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde Kocaeli Atli Spor Kulübü’nde gerçeklesen Türkiye Intercity Premier Lig 3. Ayak Engel Atlama yarismasinda katilan Ibrahim Ethem, Gicole isimli ati ile birinci olurken, Bursa Atli Spor Kulübü’nden Ahmet Can Alpay Forest Quality ise ati ile ikinciligi elde etti. Ethem birincilik kupasini Baskan Büyükakin’in elinden aldi. Kadin Aile Hizmetleri Daire Baskanligi’na bagli Anne Sehir Merkezi 4-6 yas minik binicilerine de katilim sertifikalari yine Baskan Büyükakin tarafindan verildi.

Kocaeli Atli Spor Kulübü’nde gerçeklesen yarisma etkinligine Baskan Büyükakin’in yani sira Gölcük Belediye Baskani Ali Yildirim Sezer, Türkiye Binicilik Federasyonu Baskani Hasan Engin Tuncer, Türkiye Binicilik Federasyonu Asbaskani Güven Sahinler, Kocaeli Atli Spor Kulübü Baskani Savas Demirtas, Anne sehir Merkezi üyesi 35 minik binici ve ailesi katildi.



17 bin çocuga ücretsiz at binis egitimi verildi

Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Sube Müdürlügü ile Milli Savunma Bakanligi’ndan hibe olarak alinan 8 atla organize edilen at binis egitimleri devam ediyor. Bu baglamda su ana kadar yaklasik 17 bin çocuga at binis egitimleri verildi.

Egitimlerde çocuklara at sevgisini ve at bakimi ögretiliyor. Binis esnasinda atlarin ürettigi titresimler çocuklarda ögrenmeyi gelistiren sempatik sinir sisteminin aktivasyonunun yönlendirip ayni zamanda fiziksel olarak denge, kas, koordinasyon, motor sinir sistemi gelisiminin desteklenmesine fayda sagliyor. Özellikle erken yasta atla tanisan çocuklarda sorumluluk, liderlik, disiplin, sagduyu, özgüven, doga ve hayvan sevgisi faktörlerinin olusmasinda yardimci olunuyor.
Kaynak: İHA