Türkiye'de Suç Magdurlarina Yönelik Adli Destek Hizmetleri Artiyor

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, Türkiye geneli sayisi 170’i bulan Adli Destek ve Magdur Hizmetleri Müdürlüklerinin (ADM) kadin ve çocuklar basta olmak üzere kirilgan gruplara özel hizmet sunarak, adli süreçlerde ikincil örselenmenin önüne geçtigini kaydetti.

Türkiye’de suç magdurlarina yönelik hizmetleri güçlendirmek amaciyla kurulan Adli Destek ve Magdur Hizmetleri Müdürlükleri (ADM), suç magdurlarina adli süreçlerde destek saglama konusunda önemli bir rol üstleniyor.

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, müdürlüklerin özellikle çocuklara ve kadinlara adli süreçlerde destek verdigini belirterek, “Bu müdürlükler özellikle suç magdurlarini bilgilendirme, magdurlara destek olma, onlara psikososyal destek verme, mahkemelerden gelecek olan sosyal inceleme rapor taleplerini yerine getirme gibi çalismalari gerçeklestiriyor. Böylece çocuklar ve kadinlar basta olmak üzere kirilgan gruplar dedigimiz diger gruplarin ikincil örselenmesinin önüne geçme ve adli süreçlerde onlara destek olma anlaminda önemli bir görevi yerine getiriyorlar” dedi.



ADM sayisi 170’e ulasti

2019 yili Nisan ayinda pilot olarak Istanbul Anadolu, Izmir, Adana, Eskisehir, Samsun, Malatya ve Rize adliyelerinde kurulan ADM sayisi, 2023 yili sonunda 167 olmustu. Ortaca, Gölbasi ve Tatvan adliyelerinde de kurulumlarin tamamlanmasiyla birlikte 81 ilde ve birçok ilçede bu sayi 170’e ulasti.

Ayrica Anamur, Birecik, Çesme, Ergani ve Reyhanli adliyelerinde de fiziki mekan ve personele yönelik çalismalarin tamamlanmasinin ardindan müdürlüklerin faaliyete geçmesi planlaniyor.

Müdürlüklerde 6 büro hizmet veriyor

Adli Destek ve Magdur Hizmetleri Müdürlükleri; Bilgilendirme ve Yönlendirme, Kirilgan Grup Destek, Ceza Yargilamasi Destek, Hukuk Yargilamasi Destek, Adli Yardim Hizmetleri, Çocuk Teslimi ve Çocukla Kisisel Iliski Islemleri bürolarindan olusuyor.
Kaynak: İHA