Suyun Kalitesi Her Gün Alinan Numuneler Ile Siki Sekilde Takip Ediliyor

SASKI, su kaynaklarini korumak ve su kalitesini kontrol altinda tutmak için numune alma islemlerini rutin olarak sürdürüyor. Sapanca Gölü ve sehir genelindeki dere yataklarindan alinan numuneler son teknolojiye sahip laboratuvarda sürekli inceleniyor. Yilda ortalama 12 bin parametreye bakiliyor.

Suyun Kalitesi Her Gün Alinan Numuneler Ile Siki Sekilde Takip Ediliyor
Sakarya Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (SASKI), dogru su politikalari ile içme suyunun kalitesini kontrol altinda tutmaya devam ediyor. Dere yataklari ve Sapanca Göl’ünden her gün rutin olarak yapilan incelemelerde suyun degerleri titizlikle inceleniyor. Su kaynaklarindan alinan numuneler bölgenin en kapsamlisi Büyüksehir Belediyesi Su ve Atik Su Kontrol Laboratuvari’nda incelemek üzere alaninda uzman ekibe teslim ediliyor. Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafindan 184 parametre ile akredite olan laboratuvarda içme sularinin tüm parametre degerlerine bakiliyor. Yilda ortalama 5 bin 500 numunenin kontrol edildigi laboratuvarda toplamda 12 bin parametre inceleniyor.

Kurum tarafindan yapilan açiklamada, “Vatandaslarimizin sagligini korumak ve olumsuzluklara geçit vermemek için su kaynaklarimizi siki bir sekilde kontrol altinda tutuyoruz. Ekiplerimiz sürekli sahada gezerek topladigi numuneleri gerek anlik olarak gerekse laboratuvarda inceliyor. Titizlikle sürdürdügümüz çalismalar ile su kaynaklarimizi da koruma altinda tutuyoruz” ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA