Sungurlu'nun Meshur 10 Dilim Kavunu Tezgahlarda

Çorum’un Sungurlu Ilçesi’nde hasadina baslanan meshur ’10 dilim kavunu’ tezgahlarda yerini almaya basladi.

Sungurlu'nun Meshur 10 Dilim Kavunu Tezgahlarda
Sungurlu’ya bagli 106 köyün yaklasik 80’inde ekimi yapilan 10 dilim Kavun’unun hasadina baslandi. 10 dilim kavun çesidinin hasadinin erken baslayip erken bittigini söyleyen üreticiler, bu sürecin 3 aylik bir zaman diliminde gerçeklestigini belirtti.

Kavsut köyünde çiftçilik yapan Hüseyin Kusbudu, bu yil yaklasik 150 dönüm araziye 10 dilim kavun ektigini, bir kisminin yetistigini, bir kisminin da olgunlasmasini bekledigini söyledi.

Hasadini yaptigi 10 dilim kavunlari kamyonet ile ilçe merkezinde kilosunu 20 TL’den sattigini belirten Kusbudu, bu cins kavunlar hem aromasi hem de veriminin güzel oldugu için ektigini söyledi.



’Kavunun ilk çiktigina fiyati 20 lira’

Ilk kavun hasadinin çikip tezgahlardaki yerini almasiyla birlikte fiyatinin 20-25 TL arasinda degisiklik gösterdigini vurgulayan Kusbudu, sezon sonuna dogru kavun bollugunun oldugu zamanlarda bu fiyatlarin düsecegini söyledi.



10 dilim kavunun ortalama 3-4 kilogram arasinda agirligi oldugunu söyleyen Kusbudu, “Hem görüntü hem de lezzet bakimindan tüketiciler genellikle bu dönemde 10 dilim kavunu tercih ediyorlar” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA