Saglik Çalisanlari 36'Nci Haftada Da Sessiz Yürüyüslerini Sürdürdü

Erzurum’da, Israil’in Gazze’ye saldirilarini protesto etmek için saglikçilar tarafindan 36 haftadir kesintisiz olarak düzenlenen sessiz yürüyüs, bu hafta da devam etti.

Saglik Çalisanlari 36'Nci Haftada Da Sessiz Yürüyüslerini Sürdürdü
Lala Pasa Camii önünde bulusan saglik çalisanlari Türk ve Filistin bayraklari esliginde Yakutiye Medresesi’ne kadar yürüdü.

Yürüyüs sonrasi yapilan açiklamada, Gazze’yi unutmamak, vicdanlari diri tutmak, zulme karsi olduklarini göstermek için Türkiye’deki hekimler ve saglik çalisanlari olarak sessiz yürüyüslerin devam ettigi belirtildi.

Burada grup adina basin açiklamasini Sehir Hastanesi Radyoloji Teknikeri Yasar Ilbas yapti. Ilbas, "Bugün hekimler ve saglik çalisanlari olarak terör, soykirim ve isgale karsi yürüyüsümüzü 36. haftasinda Türkiye’nin birçok ilinde tek yürek olarak gerçeklestiriyoruz. Gündemden düsürülmeye çalisilsa da, kimileri için siradan hâle gelse de Gazze’de ambargo ve katliamlar hiz kesmeden devam ediyor. Bizler ilk günkü öfke ve acimizi diri tutmak için, sözün tükendigi yerde, sessiz yürüyüsümüz ile farkindalik olusturmaya devam ediyoruz" diye konustu.



"Gazzeli saglik çalisanlarini selamliyoruz"

"Firat ve Nil arasinda, kendilerinin olduguna inandiklari Arz-i Mev’ud’da devlet kurma hayalleri için, yillardir hiçbir alçakligi yapmaktan çekinmeyen siyonist isgalcilerin, 7 Ekim’den bu yana had safhaya ulasan zulümlerini vicdanimiza danisalim. Ve sonra karar verelim" diyen Yasar Ilbas açiklamasini söyle sürdürdü:

"Ben boykot ürünleri satin alarak bu zulme ortak olmak istiyor muyum? Tüm ambargolara ragmen biraz olsun yiyecek bulmaya gönderdigi evladini bekleyen annelerin, yavrusunun adice katledildigi haberini almasindan bahsedelim vicdanimiza. Minicik kafatasi canice patlatilan küçük çocugu gösterelim. Tüm zulümlerin içerisinde bir nebze olsun dinlenebilmek için uyurken, çadirinin içine gönderilip uykusunda üzerine saldirtilan köpek ile baska bir kabusa uyanan yasli teyzemizin yasadigi dehseti bir nebze olsun hissedelim! Kimyasallarla derileri, etleri, hatta kemikleri eritilen masum sabiler askina artik ses çikarmamizin, boykot etmemizin vakti gelmedi mi? Bütün zulümlere, Israil tarafindan uygulanan teröre ragmen korkmayan ve yilmayan Gazze halkini, tutuklansalar da öldürülseler de görevleri basindan bir an ayrilmayan Gazzeli saglik çalisanlarini selamliyoruz. 7 Ekim’den bu yana onlarca doktor ve saglik çalisani esir alinirken onlarcasinin ise nerede oldugu hâlâ bilinmiyor. Havadan ve karadan Gazze’ye ölüm yagdiran Israil, bir taraftan da sag kalanlarin suya, gidaya, saglik hizmetine, elektrige, internete ulasimini engellemekte. Gazzeliler açlik, susuzluk ve salgin hastaliklarla karsi karsiyalar."

"Gazze’de saglik sistemi çöktü"

Gazze’de saglik sisteminin çöktügünü ifade eden Ilbas, "Tüm sehitlerin ve yaralilarin yaninda binlerce kisi ise kayip. Nereye götürüldükleri, nelere maruz birakildiklari meçhul. Terörist Israil, esir tuttugu Filistinlilere akil almaz iskenceler yapip ’birkaç’ organini çaldiktan sonra serbest birakiyor. Filistinlilerin sadece bedenlerinden degil ruhlarindan da yaralaniyorlar. Peki, bu kadar aci ile ne yapacagiz? Bir köseye sinip hâlimize aglayacak miyiz? ’Dipdiri meyyit’ rolüne devam mi edecegiz? Hayir! Elbette ki durmayacagiz, elbette ki yaptigimiz isi mazlumlarin elinden tutmak, dünyadaki her yerde bilhassa Gazze’de, zalimle mücadele etmek niyetiyle, elimizden gelen en iyi sekilde yapacagiz! Elimden ne gelir ki, ben güçsüz bir ögrenciyim diyen kardesim! Sen, dersini Gazze’yi niyetine alarak çalis. Türlü katliamlarla katledilen küçücük yavrulari gördükçe evladina sarilmaktan dahi imtina eden, yüregi kirk parçaya ayrilmis olan anne! Sen evlatlarini zalime karsi durmalari için yetistir. Evine helal rizik getirmek, ailesinin geçimini saglamak için her gün dünyanin bin bir derdiyle ugrasan yorgun baba! Bir kurusun dahi siyonist Israillilere fayda saglamasin. Kendini yalniz ve güçsüz hisseden esnaf abi! Sakin kendini küçümseme, yapacagin boykot ekonomik bir savastir. Fakülteden mezun olurken Hipokrat yemini eden, bu ülkenin gururu olan hekim! ‘Meslegimi vicdanimla, onurumla ve iyi hekimlik ilkelerini gözeterek uygulayacagima yemin ederim’ diyerek basladigin bu görevde, zulme destek olacak sirketlerin ilaçlarini zorunda kalmadikça reçetene yazma. Saglik hizmetlerinde kullanilacak olan her türlü ilaç ve tibbi cihazin halka ulastirilmasindan sorumlu olan Türkiye Cumhuriyeti Saglik Bakanligi! Kullandigimiz ilaçlarla bebek katillerini desteklemek istemiyoruz, hastanelerimizde boykotlu hiçbir ürünün bulunmamasini talep ediyoruz" dedi.

Sessiz yürüyüs yapilan duanin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA