Kamerasina Göre Cep Telefonu Seçerken Bunlara Dikkat Edilmeli

Eskisehir’de telefoncu esnafi olan Yigit Aytekin, iyi kamerali bir cep telefonu seçerken cihazin megapikseline, odak uzakligina, diyafram açikligina ve videoda saniyede kaç kare çekebildigine dikkat edilmesi gerektigini belirtti.

Kamerasina Göre Cep Telefonu Seçerken Bunlara Dikkat Edilmeli
Teknolojinin her geçen gün ilerlemesiyle birlikte cep telefonu özellikleri de gelisiyor. Bu çerçevede; hafizasi, islemcisi ve RAM’i gibi diger özellikleri çikan modellerle daha güçlü hale gelen telefonlarda kamera vatandaslarin en dikkat ettigi unsurlardan birisi olmaya basladi.

Artik profesyonel fotograf makineleri ile yarisacak hale gelen telefon kameralariyla ilgili konusan esnaf Yigit Aytekin, iyi kamerali telefon almak isteyen vatandaslarin alisveris esnasinda bazi detaylara dikkat etmesi gerektigini söyledi.

Kamerasina göre telefon seçerken en önemli özelligin megapiksel oldugunu ancak sadece buna bakmanin yetmeyecegine vurgu yapan Aytekin, cihazin odak uzakligi, diyafram açikligi ve videoda saniyede kaç kare çekebildigi gibi bilgilerin ögrenilmesi gerektiginin altini çizdi. Alisveris yapacak kisilerin saticilardan aldiklari bilgiyle yetinmeyerek mutlaka internetten arastirma yapmasini da tavsiye eden esnaf, iyi kamerali bir telefon için orta segmentin üstündeki modellere göz atilabilecegini ifade etti.



"Megapikseli yüksek olan kamera güzel çekecek diye bir kanun yok"

Iyi kamerali cep telefonu seçerken nelere dikkat edilmesi gerektigini aktaran telefoncu esnafi Yigit Aytekin, "Iyi bir telefon kamerasinda öncelikle dikkat edilmesi gereken özellik pikseldir. Kamera megapikseli ne kadar yüksek olursa o kadar güzel fotograf çeker. Ama her megapikseli yüksek olan kamera da güzel çekecek diye bir kanun yok. Çünkü kameralarin belli özellikleri, odak uzakliklari ve saniyede kaç kare video çekebildikleri gibi özellikleri var. Her cihaz her kamerayi her kalitede çalistirabilecek diye bir sey yok. Ondan kaynakli cihazda dikkat edilmesi gereken özellikle sirasiyla diyafram açikligi, daha sonra megapiksel ve cihazin kaç kare video çekebildigi olmali. Fotograf kadar video da önemli. Mesela cihaz 4K video çekiyor olabilir ama kaç kare çektigine de bakmak lazim. Vatandaslar saticilardan bilgi almalarinin yani sira internetten de arastirma yapsinlar. Zaten internette özellikleri yaziyor. Bakarak ve arastirarak alirlarsa daha farkli olur. Marka ve modeline göre degisiklik gösterir ama ucuza çok iyi bir kamera almak zor. Yine de günümüz sartlarinda yeterli olabilecek kamerayi bulabiliriz. Ancak kaliteli bir kamera araniyorsa birazcik da paraya kiymak gerekiyor" dedi.

Kaynak: İHA