Kalici Konutlar Teslime Hazirlaniyor

AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Kuluncak ilçesinde 165 kalici konutta çalismalarin tamamlanarak anahtar teslim sürecine gelindigini, Darende’de ise yaklasik 2000 bin konut için çalismalara devam edildigini söyledi.

Kalici Konutlar Teslime Hazirlaniyor
AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, beraberindeki heyetle birlikte imar, insa ve ihya çalismalarinin devam ettigi, Darende ile Kuluncak ilçelerinde temaslarda bulundu.

Darende ile Kuluncak Belediyelerini de ziyaret eden Milletvekili Ölmeztoprak, belediye baskanlardan devam eden ve tamamlanan çalismalarla ilgili bilgiler alarak santiye alanlarinda incelemelerde bulundu.

Ziyaretlerde konusan Darende Belediye Baskani Alican Bozkurt depremler sonrasi Darende’de ortaya çikan konut sorununun ilçe genelinde sürdürülen yaklasik 2 bin kalici konut, köy evleri ile çelik konstrüksiyon yapilardaki çalismalarla büyük oranda çözülecegini ifade ederek, konutlarin büyük bir bölümünün yil sonunda tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesini beklediklerini sürdürülen imar ve ihya çalismalari için ilgili kurum ve milletvekillerine tesekkürlerini sunduklarini söyledi.



Ilçede sürdürülen imar ve ihya çalismalari sonrasi Kuluncak’ta konut sorununun çözüldügünü ifade eden Kuluncak Belediye Baskani Erhan Cengiz ise, “ Kuluncak -Hekimhan arasi 5.7 kilometrelik yolumuz kamulastirma sürecinde açilan davalar nedeniyle beklemedeydi. Davalar sonuçlandi ve çalismalara hizla baslandi. Insallah çalismalar yil sonuna kadar tamamlanacak. Kuluncak- Hekimhan yolu sorun olmaktan çikiyor. Artik Hekimhan üzerinde degil de çevre yolu olarak tabir ettigimiz güzergah üzerinde Malatya’ya seyahat edebilecegiz. Ayrica Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) tarafindan insa edilen sosyal konutlarimiz da 102 konut için kura çekilmisti bu sayi 165’e çikarilarak teslim asamasina getirildi.

Tamamlanan konutlarla Kuluncak’ta konut sorunu çözülmüs oldu. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.



6 Subat 2023 depremleri sonrasi Malatya genelinde kentin yeniden imar, insa ve ihyasi için baslatilan çalismalarin hiz kesmeden devam ettigine vurgu yapan Milletvekili Ölmeztoprak da, Darende’de yaklasik 2 bin kalici konut, köy evleri ile Balaban Mahallesi yapimi devam eden çelik konstrüksiyonlu yapilarda sona yaklasildigini, teslimatlar da yil sonunda büyük bir orana ulasilacagini ifade etti.

Malatya’da depremin izlerini silmekte kararli olduklarini kaydeden Milletvekili Ölmeztoprak, Kuluncak ilçesinde ise daha önce kurasi çekilen 102 konuta ilaveten 63 konutun daha insa edildigini ifade ederek 165 adet konutun teslimata hazir oldugunu belirtti.

Kuluncak -Hekimhan arasinda devam eden yol çalismalari ile ilgili de bilgiler paylasan Milletvekili Ölmeztoprak, Kuluncak- Malatya arasi seyahat süresini kisaltacak 5.7 kilometreli yol çalismalarina hiz verildigini kaydederek, bati çevre yolu üzerindeki 2 adet viyadük çalismalarina ise devam edildigini söyledi.

Kaynak: İHA