Erzurum'da Sel Felaketinin Yaralari Sariliyor

Oltu Belediyesi, Erzurum Büyüksehir Belediyesi ve DSI Bölge Müdürlügü ekipleri, sel felaketinde zarar gören mahallelerin yaralarini sarmak için seferber oldu.

Erzurum'da Sel Felaketinin Yaralari Sariliyor
Oltu Kaymakami Mustafa Çelik, Oltu Belediye Baskani Adem Çelebi ve Oltu Belediyesi Baskan Yardimcisi Israfil Aslan, zarar gören bölgelere giderek hem çalismalari yerinde takip ettiler hem de vatandaslarin taleplerini dogrudan aldilar. Erzurum’da bu hafta birçok yerlesim alaninda hayati adeta felç eden sel felaketinden en çok zarar gören bölgelerden biri olan Dümbüllü Deresi’ndeki Çatak Mahallesi ve Merakom Mezrasi’na yönelik çalismalar hizla devam ediyor. Ekipler bir yandan selde zarar gören yollari onarirken, devrilen elektrik direkleri yeniden dikilerek yerlesim alanlarina elektrik verilmesi saglandi. Ayni zamanda yikilan ve zarar gören içme suyu hatlari da tamir edilerek mahallelerin normal yasantilarina dönmesi saglandi.

Kaymakam ve belediye baskani afet bölgesinde

Oltu Kaymakami Mustafa Çelik, göreve baslamasinin üzerinden çok kisa bir süre geçmesine ragmen ayaginin tozu ile Ayvali Mahallesi’nde ve ardindan Çatak Mahallesi ile Merakom Mezrasi’nda sel magduru vatandaslarla bir araya geldi ve evlerini su basan vatandaslara her türlü destegin verilecegini ifade etti.

Oltu Belediye Baskani Adem Çelebi ise yaptigi açiklamada, "Üst üste mahallelerimizde sel felaketi yasandi. Ancak sükürler olsun ki can kaybimiz olmadi. Zarar gören vatandaslarimizin magdur olmamasi için acil çözümler üretiyoruz. Ayvali Mahallemizde temizlik çalismalarini tamamladik ve diger islere devam ediyoruz. Çatak Mahallemizde yol onarimi ve içme suyu hatlarinin tamiri için çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bundan sonra da öncelikle vatandaslarimizin ihtiyaçlarini karsilayacak islere yönelecegiz. Hiçbir vatandasimizi magdur etmeden, Allah’in izniyle tüm sorunlari çözecegiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA