Diyanet Tarafindan Düzenlenen 'Yazimda Kardeslik Var' Yaz Kampi Sona Erdi

Diyanet Isleri Baskanligi ile Türkiye Diyanet Vakfi (TDV) is birliginde düzenlenen "Yazimda Kardeslik Var" yaz kampi sona erdi.

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, TDV Konferans Salonu’nda düzenlenen kapanis programina katildi.

Erbas burada yaptigi konusmada, kardeslik kavraminin önemini vurguladi. Kampa katilan ögrencilerin arkadas sayisini artirarak, çok büyük kazançlarla evlerine döneceginin altini çizen Erbas, gençlerden ve ailelerinden aldiklari geri dönüslerin, projenin önemini bir kez daha ortaya koydugunu söyledi.



Projeye destek veren herkese tesekkürlerini ileten Erbas, kampa katilan gençlere seslenerek, "Bizim medeniyetimiz sevgi, saygi, kardeslik, yardimlasma, ilim, irfan, bilgi, hikmet medeniyetidir. Iste siz böyle güçlü bir medeniyetin çocuklarisiniz. Adaleti, merhameti ve ahlaki merkeze alan bir inancin, sanli bir tarihin çocuklarisiniz. Bizim inancimiz Islam ve ahlak medeniyetidir. Zengin bir mirasin varislerisiniz. Hangi inanci temsil ettiginizi hiçbir zaman aklinizdan çikarmayin. Insallah ögrendiklerinizi, büyük bir inanç ve kararlilikla gelecege, istikbale tasiyacaksiniz. Istikbalimiz sizlerle daha güzel olacak. Ülkemizi ve milletimizi bugün bulundugu noktadan çok daha ileriye tasiyacaksiniz" dedi.

TDV Genel Müdürü Izani Turan da kampa katilan gençlerin kabiliyetleriyle büyük gurur duyduklarini ifade ederek kampin düzenlenmesinde emegi geçenlere tesekkür etti.
Kaynak: İHA