Çukurova'nin Kavurucu Sicagindan Kaçanlar Solugu Zorkun Yaylasi'nda Aliyor

Yaz aylarinda hissedilen sicakligin 40 dereceyi astigi bölgede serinlemek isteyenler, Osmaniye’nin gözde mekanlarindan biri olan Zorkun Yaylasi’nda yogunluk olusturuyor.

Çukurova'nin Kavurucu Sicagindan Kaçanlar Solugu Zorkun Yaylasi'nda Aliyor
Türkiye’nin en büyük yaylalarindan olan ve bölge illerinden gelen vatandaslarla birlikte yaz aylarinda nüfus yogunlugu artan Zorkun Yaylasi serinligi, muhtesem dogasi ve kendine has ahsap evleriyle ziyaretçilerini cezbediyor. Amanos daglarinin üzerinde yer alan bin 700 metre yükseklikteki Zorkun Yaylasi, Osmaniye’nin yani sira Adana, İçel ve Hatay gibi çevre illerden de ziyaretçileri agirliyor. Sicak havadan bunalan vatandaslar, özellikle hafta sonlari yaylada serin havanin tadini çikariyor. Hava sicakliginin 40 derecenin üzerine çiktigi yaz mevsiminde bölge ziyaretçi akinina ugruyor.

Zorkun Yaylasinda 20 yildir esnaflik yaptigini söyleyen Erol Tan, ’’Bijutericiyim burada 20 yildan beri esnaflik yapiyorum Zorkun Yaylasi’nda. Yaylamiz güzel hafta sonlari biraz daha kalabalik oluyor ama trafik sorunumuz var. Çocuk senligimiz yapilmaz oldu önceler yapiliyordu. Yapilirsa memnun oluruz cam terasinin oldugu bölgede yapiliyordu. Yaylamizin yaz aylarinda nüfusu yüz binlere falan ulasiyor, hafta sonlari da yani 120 bin ve 130 bin civarlara kadar çikiyor. Yani bölgenin en büyük yaylasi diyebiliriz Zorkun Yaylasi’na biraz daha bakim falan olursa, biraz daha dikkat edilirse daha da güzel olur yaylamiz ’’diye konustu.

Yaylaya vatandaslari getirdiklerini ama simdi ailesi ile hafta sonunu degerlendirmek için geldigini söyleyen taksici Sakir Diker, ’’Zorkun Yaylasina, Osmaniye’den bütün vatandaslarimizi yazli kisli buraya getiriyoruz. Osmaniye’mizin, güzel yaylasinda bulunan senlik tepesindeyiz. Buradaki bütün vatandaslarimiz Osmaniye’den serinlemek için buraya geliyor. Türkiye’nin cenneti sayilacak bir yer burasi inanin, bir oksijen çadiri olarak görürsünüz burayi. Çamlarin içinde, güzel ormanin, tertemiz havalarin içinde insanlar egleniyor, serinliyor. Buraya herkesi davet ediyorum’’dedi.

Kaynak: İHA