Biden'dan Baskanlik Yarisinda Yardimcisi Kamala Harris'e Destek

Baskanlik yarisindan çekilen ABD Baskani Joe Biden, yardimcisi Kamala Harris’i aday olarak destekleyecegini açikladi. Cumhuriyetçi aday Donald Trump ise, “Baskan Yardimcisi Harris’i yenmek Biden’i yenmekten daha kolay olacak” dedi.

Biden'dan Baskanlik Yarisinda Yardimcisi Kamala Harris'e Destek
ABD Baskani Joe Biden, ABD’de kasim ayinda yapilacak olan baskanlik seçimlerinde adayliktan çekildigini duyurmasinin ardindan Baskan Yardimcisi Kamala Harris’e destegini açikladi.

Biden yaptigi açiklamada, “Demokrat dostlarim, adayligi kabul etmemeye ve görev süremin geri kalaninda tüm enerjimle baskanlik görevlerime odaklanmaya karar verdim. 2020’de partinin adayi olarak ilk kararim Kamala Harris’i baskan yardimcim olarak seçmek oldu. Ve bu verdigim en iyi karar oldu. Bugün Kamala’nin bu yil partimizin adayi olmasi için tam destegimi ve onayimi sunuyorum. Demokratlar, bir araya gelip Trump’i yenmenin zamani geldi. Hadi yapalim sunu” dedi.

Biden’in destek verdigi 59 yasindaki Harris, ülke tarihinde bir partinin baskan adayi olarak yarisan ilk siyahi kadin olacak. Harris’e parti içinde rakip olup olmadigi henüz belli olmazken, Harris birçok partili tarafindan aday olarak görülüyordu.

“Baskan Yardimcisi Harris’i yenmek Biden’i yenmekten daha kolay olacak”

Biden’in baskanlik yarisindan çekildigini açiklamasindan dakikalar sonra ABD basinina konusan Cumhuriyetçi aday Donald Trump, "O, ülkemiz tarihindeki en kötü baskan. Ülkemiz tarihine açik ara en kötü baskan olarak geçecek. Baskan Yardimcisi Harris’i yenmek Biden’i yenmekten daha kolay olacak” dedi.

Öte yandan Biden, 1968’den bu yana Demokrat Baskan Lyndon Johnson’in ardindan yeniden seçilmek için seçim yarisina katilan ve adayliktan çekilen ilk baskan oldu.
Kaynak: İHA