Ankara Büyüksehir Belediyesinin 'Trende Yangin Ve Yolcu Kurtarma Tatbikati' Gerçegini Aratmadi

Baskentte toplu ulasimda önemli bir yere sahip Ankara Metro hattinda bulunan ASKI Istasyonu’nda ‘Trende Yangin ve Yolcu Kurtarma Tatbikati’ gerçegini aratmadi.

Ankara Büyüksehir Belediyesinin 'Trende Yangin Ve Yolcu Kurtarma Tatbikati' Gerçegini Aratmadi
EGO Genel Müdürlügü Ulasim ve Rayli Sistemler Daire Baskanligi Metro Isletmesi ve Ankara Itfaiyesi; kent içi ulasiminda önemli yere sahip olan Ankara Metrosunun ASKI Istasyonu’nda ortaklasa bir tatbikata imza atti. ABB Saglik Isleri Daire Baskanligi’nin da sedye ve ambulansla destek verdigi “Trende Yangin ve Yolcu Kurtarma Tatbikati” basarili bir sekilde tamamlandi.

Ekipler yaralilara aninda müdahale etti

Içi duman dolu vagona giren Ankara itfaiye ekiplerinin yolculari basarili bir sekilde çikardigi tatbikatta, vagon içerisindeki duman da kisa sürede söndürüldü.

Yaralilara acil durum ekiplerinin müdahalede bulundugu tatbikatta, yaralilar trenden çikarilarak sedyeye alindi ve bekleyen ambulanslara götürüldü.

"Mesai arkadaslarimizin bu tür acil olaylara her daim hazir olmasini saglamis oluyoruz"

Basarili bir sekilde tamamlanan tatbikati yerinde izleyen Ulasim Planlama ve Rayli Sistem Dairesi Baskani Haldun Aydin, “Ankara Metrosu ve Ankara Itfaiyesi’nin ortaklasa düzenledigi çalismada Keçiören hatti ASKI Istasyonu’nda Trende Yangin ve Yolcu Kurtarma Tatbikatini gerçeklestirdik yapilan bu çalisma sayesinde itfaiye ekipleri metro istasyonlarinda acil durumlarda daha hizli ve güvenilir bir biçimde olaylara müdahale etmesini amaçliyoruz ayrica metrolardaki mesai arkadaslarimizin da bu tür acil olaylara her daim hazir olmasini saglamis oluyoruz” dedi.

Kaynak: İHA