80 Yasinda Tarlada Gençlere Tas Çikartiyor Açiklamasi 'Çalismadan Duramiyorum'

Kastamonu’nun Ihsangazi ilçesinde ailesi ile birlikte çiftçilik yapan 80 yasindaki Vahittin Cigerci, çalisma azmi ile gençlere tas çikartiyor. Tarlada çalisip çapa yapan Cigerci, "Gençlere bakiyorum ’bacagim, belim agriyor’ diye sizlaniyorlar. Hareket etmemelerinden kaynaklaniyor" dedi.

80 Yasinda Tarlada Gençlere Tas Çikartiyor Açiklamasi 'Çalismadan Duramiyorum'
Kastamonu’nun Ihsangazi ilçesinde yasayan 80 yasindaki Vahittin Cigerci, ailesi ile birlikte çiftçilik yapiyor. Yasina ragmen tarlada çalismaya devam eden Cigerci, çalisma azmi ile gençlere tas çikartiyor. Bahçesinde yetistirdigi ürünleri sürekli sulayip, çapa yapan Cigerci, bos vakitlerini tarlada çalisarak geçiriyor. Ilçede yasayan gençlere de azmi ile örnek olan Cigerci, çalisarak saglikli kalmayi amaçliyor. Çalismadan duramadigini söyleyen Vahittin Cigerci, gençlerin sürekli bahaneler bularak çalismamasina anlam veremedigini söyledi.



"Ne kadar çalisirsam kendimi o kadar iyi hissediyorum"

Çalistigi zamanlar daha mutlu oldugunu ve kendisini daha saglikli hissettigini söyleyen Cigerci, "Ben 80 yasindayim ama çalismadan duramiyorum. Gördügünüz bu alana karpuz, kabak ektim. Sürekli sulayip çapaliyorum. Maalesef günümüzde bunu gençler yapmiyor. Gençlere bizlerin örnek olmamiz lazim. Gençler de örnek alip oturmak yerine çalismaya yönelmeli. Kimseye muhtaç degilim. Ben kendi bünyeme göre sürekli çalismaya çalisiyorum. Ne kadar çalisirsam kendimi o kadar iyi hissediyorum" dedi.



"Çalisarak daha saglikli olursunuz"

Gençlere tavsiyelerde bulunan Cigerci, "Gençlere bakiyorum, ’bacagim, belim agriyor’ diye sürekli sizlaniyorlar. Hareket etmemelerinden kaynaklaniyor. Sürekli oturmakla, ’hazir alirim’ demekle olmuyor. Çalisarak daha saglikli olursunuz. Ben dünyayi gezsem söyle güzel bir hava bulamam. Hem hava aliyorum hem kendi islerimi yapiyorum. Yasima ragmen çok saglikliyim. Benim bünyemin sürekli olarak çalismaya ihtiyaci var" diye konustu.

Kaynak: İHA