3. Uluslararasi Esenyurt Halk Danslari, Müzik Ve Sanat Festivali'nde Anadolu Atesi Sahne Aldi

Esenyurt’ta bu yil üçüncüsü düzenlenen Uluslararasi Esenyurt Halk Danslari, Müzik ve Sanat Festivali’nin üçüncü gününde Anadolu Atesi dans grubu sahne aldi. Sahnede adeta firtina gibi esen Anadolu Atesi, Esenyurtlulara keyifli anlar yasatti.

3. Uluslararasi Esenyurt Halk Danslari, Müzik Ve Sanat Festivali'nde Anadolu Atesi Sahne Aldi
Esenyurt Belediyesi tarafindan bu yil üçüncüsü düzenlenen Uluslararasi Esenyurt Halk Danslari, Müzik ve Sanat Festivali’nin üçüncü gününde de konser ve gösteriler devam etti. 35 ülkeden 500 müzisyen, dansçi ve zanaatkârin katildigi festivalde misafir gruplarin dans gösterilerinin ardindan Anadolu Atesi dans grubu sahne aldi. Dans ekibinin Esenkent Rifat Ilgaz Açik Hava Tiyatrosu’nda gerçeklesen etkinlige özel hazirladigi koreografi katilimcilardan büyük alkis topladi.

Gösterileri büyük bir ilgiyle izleyen Esenyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ahmet Özer, grubun Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdogan’a günün anisina belediye kursiyerlerinin ürettigi el dokumasi ipek hali hediye ederek, dansçilara çiçek verdi. Baskan Özer, ayrica Muharrem ayi dolayisiyla festivale katilan vatandaslara asure ikraminda bulundu.

“Söz verdigimiz gibi Esenyurt’umuzu kültürün ve sanatin baskenti haline getirecegiz”

Festivalde konusan Esenyurt Belediye Baskani Ahmet Özer, “Esenyurt Uluslararasi Halk Danslari, Müzik ve Sanat Festivali’miz üçüncü gününde. Yarin da devam ediyor. Bugün için 35 ülkeden gelen 500 misafirimizi agirliyoruz. Çesitli halk danslarini ve müziklerini sergiliyorlar. Biraz sonra da Anadolu Atesi çikacak. Dogu ile Bati kültürlerinin kaynasmasi olan Anadolu Atesi, Esenyurt’umuzda ilk defa bir gösteri yapacak. Bu gösteriyi bize sunan degerli arkadasim Mustafa Erdogan’a buradan huzurunuzda tesekkür ediyorum. Buradaki temel amacimiz, Esenyurt’u kültür ve sanatin baskenti haline getirme mottomuzun altini doldurmak. 3 gün boyunca simdiye kadar yüzlerce performans gösterildi. Bunlar Esenyurt’un çesitli yerlerinde gösterildi. Ilk gün Kardes Türküler burada bize bir müzik ziyafeti çekti. Dün Manus Baba’ydi. Bugün gördügünüz danslar ve Anadolu Atesi. Yarin baska bir sanatçimiz ile devam edecegiz. Söz verdigimiz gibi Esenyurt’umuzu kültürün ve sanatin baskenti haline getirecegiz. Bu festivalden sonra Baris ve Kardeslik Festivali’ni yapacagiz. Ondan sonra Edebiyat Festivali’ni yapacagiz. Ondan sonra Kadin Emegini Degerlendirme Festivali’ni yapacagiz. Dolayisiyla Esenyurt’umuzu hep birlikte 21. yüzyila yakisan bir sehir haline getirecegiz. Gördügünüz gibi Esenyurtlular mutlu. Biz sevdiklerimizi mutlu edince mutlu oluyoruz ve Esenyurtlular hep birlikte mutlular. ‘Mutluyuz çünkü Esenyurtluyuz’ diyoruz. Su ana kadar ilgi çok yogun. Festivalin bütün etkinlikleri burada degil. Cumhuriyet Meydani ve çesitli mahallelerde biz halka gidiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA