Uluslararasi Tarhana Festivali Ilk Güne Renkli Görüntülerle Basladi

Usak Belediyesi tarafindan düzenlenen Usak Uluslararasi Tarhana Festivali basladi.

Uluslararasi Tarhana Festivali Ilk Güne Renkli Görüntülerle Basladi
Festivalin açilisini gerçeklestiren korteje motor gruplari, model araçlar, dernekler ve dev Türk bayragi da eslik etti. Kortejin ardindan festival alaninda toplanan vatandaslara seslenen Usak Belediye Baskani Özkan Yalim, “Bu kültür hepimizin kültürü. Bu kültür, atalarimizdan bize kalan en önemli miras, bu topraklarin besinleri ile yapilan ve sofralarimiza gelen sifa. Düzenledigimiz festival sayesinde mirasimiz olan tarhanamizi tüm dünyaya duyuracagiz“ dedi.

Gerçeklestirilen festivalin Usak’in Uluslararasi düzeyde taninmasina vesile olacagini belirten Baskan Yalim; “ Günler öncesinden hazirliklarina basladigimiz ve bir dünya rekoruna imza atmayi amaçladigimiz bu festival Usak’imizin dünyada taninmasina vesile olacagi gibi sehrimize, yöremize ait Usak tarhanamizi, mutfaklardan dünyaya açilacak. Bu gurur dolu anlara ortak oldugunuz için tesekkür ediyor, il disindan gelen kiymetli misafirlerimize ve vatandaslarima sölen tadinda üç gün geçirmelerini diliyorum” dedi.

Ayrica programda, Vali Yardimcisi Burak Bozkurt Gürses, Cumhuriyet Halk Partisi Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligindan Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Gülsah Deniz Atalar, Cumhuriyet Halk Partisi İçel Milletvekili Grup Baskanvekili Ali Mahir Basarir, Cumhuriyet Halk Partisi Il Baskani Sevinç Yazgan, Cumhuriyet Halk Partisi Usak Milletvekili Ali Karaoba ve Besni Belediye Baskani Resit Alkan konusmalarini gerçeklestirdi.

Festivalin ilk yarismasi “Minik Sefler Tarhanali Krep Yarismasi“ oldu. 5 ve 7 yas arasindaki çocuklarin katildigi eglenceli yarismada minikler marifetlerini sergilerken, heyecan dolu anlar yasadi. Yapilan yarismanin sonunda ilk üçe giren minik asçiya çesitli hediyeler verildi.

Yarismanin ardindan Usak’in bir baska degeri olan cirit gösterisi ve misir odunu gösterileri ile vatandaslar heyecan dolu anlar yasadi. Atli gösterilerin sona ermesi ile yine kültürel miraslardan olan mehteran takimi sahnede yerini aldi ve muhtesem gösterileriyle izleyenleri büyüledi.

Ardindan sahneyi görsel zenginlikleriyle dolduran Usak Ayna Halk Oyunlari Grubu; yöresel danslari ile sahnenin tozunu attirarak festival severlere adeta bir görsel bir sölen izletti.

Renkli gösterilerin ardindan yerel sanatçilarimiz Baris Dönmez, Faik Ceylan, Naim akbas ve Alim Toker sahne alarak kültürümüze has kusaklardir söylenen güzel türküleriyle festival severleri costurdu. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Usakli sevilen sanatçi Ufuk Çakir ve sesiyle dinleyenleri büyüleyen ünlü isim Türkü Akbayram, birbirinden renkli repertuarlari ve muhtesem sahne performanslari ile geceye damgasini vurdu.
Kaynak: İHA