Trafikte Insan Hayatini Hiçe Sayan Suç Örgütü Çökertildi

Sahte belgelerle araç tescil islemi yaptigi belirlenen süpheliler ile bu eylemlerden maddi menfaat temin eden, aralarinda noter katiplerinin de oldugu 29 sahsa yönelik Ankara merkezli 9 ilde yapilan eszamanli operasyonlarda gözaltina alinan 17 sahis tutuklandi.

Ankara Il Emniyet Müdürlügü Mali Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekiplerinin yürüttükleri çalismalar sonucunda; 242 otomobile sahte belgelerle Araç Tescil (ARTES) islemi yapildigi, olaya dahil olan ve bu eylemlerden maddi menfaat temin eden aralarinda noter katiplerinin de oldugu 22’si Istanbul’da olmak üzere 29 sahsa yönelik Ankara merkezli 9 ilde eszamanli operasyon düzenlendi.

Operasyonda süpheli 29 sahis gözaltina alindi. Süphelilerin araç sahiplerine sosyal medya üzerinden ulastigi, araçlara tadilat ve montaj islemini yapmadan sahte evrak düzenleyerek araçlari sahte ruhsatlarla sisteme dahil ettikleri, düzenlenen Araç Tescil belgelerinin TSE’nin evrak kontrol sisteminden geçmedigi, araç kontrol merkezlerince kontrol edilmedigi, TüvTürk muayene istasyonlarinda muayene edilmeden gerçeklestirildigi, operasyon kapsaminda gözaltina alinan noter katipleri tarafindan usulsüz ve sahte belgelerle ruhsat düzenlendigi tespit edildi.

Operasyon sirasinda yapilan aramalarda çok sayida sahte evrak, seri tadilat belgesi, dijital materyal ve 1 adet ruhsatsiz tabanca ele geçirildi. Yaptiklari islemler dolayisiyla devleti milyonlarca lira zarara ugrattiklari tespit edilen 29 sahis, gerekli islemlerin tamamlanmasinin ardindan Ankara Adliyesine sevk edildi. Mahkemeye çikarilan süpheli 29 kisiden 12’si adli kontrol sartiyla serbest kalirken, 17 sahis tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA