TMO, Yenisehir'den 3 Bin 500 Ton Hububat Aldi

Yenisehir Belediyesi’nin Biber Pazari’nda kurmus oldugu sistem sayesinde hizli bir sekilde hububat alimi gerçeklestiren Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), bugüne kadar 3 bin 500 ton hububat alimi yapti. En az 15 gün daha alimlar devam edecek.

TMO, Yenisehir'den 3 Bin 500 Ton Hububat Aldi
Toprak Mahsulleri Ofisi, Yenisehir’de Haziran ayinin son haftasinda hububat alimina basladi.

Yenisehir Belediyesi’nin Biber Pazari’na kurmus oldugu sistem sayesinde çiftçiler ürünlerini hizli bir sekilde TMO’ya teslim edebiliyor. Bu sayede zaman kaybi yasamayan çiftçiler, daha fazla ürün tasima sansi da elde edebiliyor. Ayrica, Yenisehir Belediyesi’nin olusturdugu dinlenme alaninda da çiftçiler, soguk su ve limonatalarini yudumlayabiliyorlar.

‘Sistem sorunsuz isliyor’

Yenisehir Belediye Baskani Ercan Özel, Biber Pazari’nda TMO’nun hububat alim yerini ziyaret etti. Burada Toprak Mahsulleri Ofisi yetkilileriyle görüsen Baskan Ercan Özel, kurulan sistemin sorunsuz bir sekilde isledigine bir kez daha sahitlik ettiklerini söyledi.

Yetkililerden bilgi alan Baskan Özel, “Geçen yillarda üreticilerimizin çok büyük sikintilari vardi. Çiftçilerimiz bugdaylarini teslim ederken çok zorlaniyorlar, çok fazla zaman kaybediyorlardi. Gün boyu sicagin alninda beklemek zorunda kaliyorlardi. Üreticilerimizle bir araya gelerek sikayetlerini dinledik. Çözüm ürettik ve sistemi degistirdik. Kurdugumuz sistem sayesinde çiftçilerimiz ürünlerini hizli bir sekilde bosaltabiliyor ve yeniden mahsulünü getirebiliyor. TMO, simdiye kadar 3 bin 500 ton hububat alimi yapti. En az 15 gün daha alimlar devam edecek” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA