Skolyoz Hastalarinin Tedavi Sürecine Yenilik Getiren Projeye TÜBITAK'tan Yatirim Destegi

TÜBITAK 1812-Yatirim Tabanli Girisimcilik Programi (BiGG) 2024-1 Çagrisi sonuçlari açiklandi. Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Nigde Teknopark A.S.’de bir yatirimci sundugu proje için 900 bin TL destek almaya hak kazandi.

Skolyoz Hastalarinin Tedavi Sürecine Yenilik Getiren Projeye TÜBITAK'tan Yatirim Destegi
Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Nigde Teknopark A.S.’nin uygulayici kurulus olarak yer aldigi Girisimci Rampasi Konsorsiyumu’nun koordinasyonunda yürütülen programda, Nigde Teknopark A.S. araciligiyla basvuru süreci tamamlanan girisimcinin projesi 900 bin TL destek almaya hak kazandi.

Nigde Teknopark A.S. girisimcisi Sule Söylemezoglu’nun yürütücülügünü yaptigi "Skolyoz Hastaligini Analiz ve Takip Edebilen Giyilebilir Cihaz" baslikli projeyle skolyoz hastalarina tedavi süreçlerinde büyük bir yenilik ve kolaylik saglanmasi amaçlaniyor.

Konuyla ilgili açiklama yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, projeye verilen bu destegin, bölgedeki girisimcilik ekosisteminin gelisimine önemli katkilar sunacagini belirterek, “Projenin ülkemize ve milletimize hayirli olmasini temenni eder, Teknopark Girisimcimiz Sule Söylemezoglu Hanimi bu basarisindan dolayi tebrik ederim” dedi.

Kaynak: İHA