Quick Finans'tan 700 Milyon Liralik Tahvil Ihraci

uick Finans, 700 milyon liralik tahvil ihracini tamamladi.

Quick Finans'tan 700 Milyon Liralik Tahvil Ihraci
Quick Finans, 700 milyon liralik tahvil ihracini tamamladi. Yurtiçi yatirimcilar için nominal degeri 700 milyon lira olan, 25 Temmuz 2025 vadeli ve 372 günlük, yüzde 57 basit faizli tahvil ihraci, 18 Temmuz tarihinde tamamlandi. Quick Finans, tahvil ihraci ile saglayacagi kaynagi KOBI ve esnafin finansman destegine sunacak.

Quick Finans Genel Müdürü Nihat Karadag, 1 milyar 620 milyon liraya kadar borçlanma araci ihraci için SPK’ya yaptiklari basvurunun 4 Temmuz tarihinde Kurul karari ile onaylandigini söyledi.

Türkiye’de ilk defa bir sigorta grubu tarafindan kurulan finansman sirketi olduklarini, sigorta ve kredi ürünlerini bir arada sunduklarini belirten Karadag, Quick Finans’in sermaye artislari ve karlilikla öz sermayesinin arttigini, tahvil ihraci ile de elde edilecek kaynagin ekonominin can damari olan KOBI ve esnafin finansman ihtiyacini karsilamakta kullanilacagini vurguladi.

Karadag, “Finansman sirketlerinin en önemli özelliklerinden biri finansmani tabana yayarak, genis kesimlerin finansman kaynagina ulasmasini saglamaktir ki, bu kamunun da istegidir. Biz de Quick Finans olarak, güçlü sermaye yapimizin yaninda borçlanma araci ihraci ile olusturacagimiz kaynak sayesinde gücümüz ve potansiyelimiz daha da yükseltecek” seklinde konustu.

Quick Finans’in hedefleri hakkinda da degerlendirmelerde bulunan Karadag, yeni nesil finansman sirketi vizyonuyla otomotiv ve mobilite kredilerinin yani sira, ticari ve tarimsal tedarik zincirinden makine teçhizat ekipmanlarina, saglik ve egitime kadar genis bir yelpazede yenilikçi finansman ürünleri sunduklarini ifade etti.

Karadag, tüm kredi ürünlerini Fatura Koruma Sigortasi ve Bina Tamamlama Sigortasi gibi sigorta ürünleri ve Poliçe Prim Kredisi ile de desteklediklerini vurguladi.

“KOBI’lerimizin ihtiyacini karsiliyoruz”

Karadag, su ifadelere yer verdi:

“Türkiye’de ilk defa sigorta acentelerinin kullanimina sunulan Poliçe Prim Kredisi; makroekonomik hedefler arasinda yer alan finansal kapsayicilik ve finansal araç çesitliliginin artirilmasi açisindan önemli bir üründür ve ciddi de talep görmektedir. Diger taraftan, kredi portföyünün tamamina yakin kismi KOBI’lere ve esnafimiza kullandirilan kredilerden olusmaktadir. Bundan sonra da KOBI’lerimizin ve esnafimizin tedarik, stok ve yatirimlarina yönelik ihtiyaçlarini karsilamaya devam edecegiz.”
Kaynak: İHA