Pençe-Kilit Sehidi Yarbay Demirkan Son Yolculuguna Ugurlandi

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, el yapimi patlayicinin (EYP) infilak etmesi sonucu yaralandiktan 2 hafta sonra tedavi gördügü hastanede sehit olan Piyade Yarbay Abdullah Cem Demirkan, Ankara’da düzenlenen törenle son yolcuguna ugurlandi.

Pençe-Kilit Sehidi Yarbay Demirkan Son Yolculuguna Ugurlandi
Piyade Yarbay Abdullah Cem Demirkan, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 4 Temmuz günü icra edilen arama tarama faaliyetleri sirasinda patlayan EYP sonucu yaralanarak Gülhane Egitim ve Arastirma Hastanesine nakledildi. Tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayan 48 yasindaki Yarbay Demirkan için Ankara’daki Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde, ikindi namazini müteakip resmi cenaze töreni düzenlendi.

Namazin ardindan sehidin al bayrakli tabuta sarili naasi top arabasina tasindi ve Cebeci Asri Mezarligi Sehitligine götürüldü. Demirkan’in iki kiz çocugu babasi oldugu ögrenildi.

Cenaze törenine sehidin ailesi ve yakinlari, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, Genelkurmay 2. Baskani Irfan Özsert, Ankara Valisi Vasip Sahin, Ankara Il Emniyet Müdürü Engin Dinç Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskan Yardimcisi Yasar Yildirim, kara, hava, deniz komutanlari, emniyet müdürleri, polis ve askeri personeller katildi.

Kaynak: İHA