Keçiören Belediyesi Vatandaslara Asure Ve Lokma Dagitti

Keçiören Belediyesi ile 18 Alevi dernegi ilçe meydaninda vatandaslara asure ve lokma ikram etti.

Keçiören Belediyesi Vatandaslara Asure Ve Lokma Dagitti
Keçiören Belediyesi ile 18 Alevi dernegi “Gelin Canlar Bir Olalim” adinda etkinlik düzenledi.

Etkinlikte, ilçe meydaninda vatandaslara Muharrem ayi dolayisiyla asure ve lokma ikram edildi. Etkinlikte birçok sanatçi da sahne alirken, çesitli türküler söylendi.

Keçiören Belediye Baskani Mesut Özarslan, yaptigi konusmada, Muharrem ayinda oruç tutulmasina iliskin, “Sadece fiziksel bir açlik degil, ayni zamanda manevi bir arinma, sabir ve metanetin de sembolüdür. Bu dönemde oruç tutarak bizler de nefsimizi terbiye eder, hayatin hak ve adaletteki önemini bir daha hatirlatir” dedi.

Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas ise konusmasinda, “Insanlik açisindan trajik ama tarihi öneme sahip bir olayi anmak üzere asuremizi paylasiyoruz. 680 yilinda sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in torunu Hüseyin ve onun ailesinden 72 kisi katledilmistir. Sevgili canlar Kerbela katliami herhangi bir katliama benzemez. Hazreti Hüseyin ve masum çocuklar susuz birakilmis, sonra da katledilmislerdir. Islam tarihi o güne kadar ne de o günden sonra böyle bir vahset görmemisti” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA