Hasan Kalyoncu Üniversitesi Memnuniyet Siralamasinda 200 Üniversite Arasinda 8. Oldu

Üniversite Arastirmalari Laboratuvari (ÜniAr) tarafindan açiklanan 2024 Yili Türkiye Üniversite Memnuniyet Arastirmasi (TÜMA) sonuçlarina göre; alti memnuniyet kategorisinin dördünde A+ notu alan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), “genel memnuniyet” siralamasinda Türkiye’deki 200 üniversite arasinda 8.inci, 74 vakif üniversitesi arasinda ise 3.’üncü sirada yer alarak, bu konudaki iddiasini bir kez daha kanitladi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Memnuniyet Siralamasinda 200 Üniversite Arasinda 8. Oldu
https://www.uniar.net/tuma adresinde kamuoyu ile paylasilan arastirma sonuçlarinin, ögrenci memnuniyetini merkeze alarak olusturduklari egitim-ögretim ve arastirma ekosisteminin dogal bir yansimasi oldugunu belirten HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Yaptiklari çalismalar ile bu sevindirici sonuçlarin ortaya çikmasinda emegi geçen tüm akademik/idari personelimize ve elbette bize bu gururu yasatan kiymetli ögrencilerimize yürekten tesekkür ediyorum. Ögrenci odaklilik Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin temel bir yetkinligidir. Uygulamali arastirmalar vasitasiyla sürdürülebilir gelecegi insa edecek yenilikçi mezunlar yetistiren vizyonumuz ile bu temel yetkinligimizi gelistirmek için hep birlikte var gücümüzle çalismaya devam edecegiz” dedi.

“Tüm kategorilerde üst siralarda”

Tüm memnuniyet kategorilerinde üst siralarda yer almalarinin da son derece önemli oldugunu vurgulayan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Kurumun Yönetim ve Isleyisinden Memnuniyet kategorisinde A+ notu ile vakif üniversiteleri arasinda ikinci, tüm üniversiteler arasinda altinci sirada yer almamiz gurur verici. Yerleske ve Yasaminin Doyuruculugu kategorisinde de A+ notu ile vakif üniversiteleri arasinda besinci, tüm üniversiteler arasinda on dördüncü sirada yer aliyoruz. A+ notu ile tescil edilmis çevreci bir kampüs üniversitesiyiz. Kampüsümüz son iki yildir GreenMetric tarafindan da dünyanin en yesil ilk 300 kampüsü arasinda gösteriliyor. Bizi en çok mutlu eden sonuçlardan birisi de Kisisel Gelisim ve Kariyer Destegi kategorisinde A+ notu ile vakif üniversiteleri arasinda üçüncü, tüm üniversiteler arasinda altinci sirada yer almamiz. Kariyer Planlama, Uygulama ve Arastirma Merkezimiz, Ögrenci Dekanligimiz ile birlikte Mezunlar Dernegimizin destegiyle kariyer yönetimi konusunda önemli projeler gelistiriyor. Bunlardan en önemlisi olan Kariyer Okulumuz çok ragbet görüyor. Kisisellestirilmis ve uygulamali egitim-ögretimi önceliklendiriyoruz. Ögrenci ve mezunlarimizin is dünyasiyla bütünlesmesini sagliyoruz. Ögrenci Dekanligimiz basta olmak üzere, tüm personelimiz ögrencilerimizin problemleri ile birebir ilgileniyor ve çözüm üretmeye çalisiyor. Içtenlikle yapmis oldugumuz tüm bu çalismalarin, ögrencilerimizin memnuniyet düzeylerinin artmasinda önemli rol oynadigini düsünüyoruz” diye konustu.

Rektör Dereli “ÜniAr Gümüs Ödülü”ne layik görüldü

Üniversitelerinde göstermis olduklari performansa göre rektörleri de degerlendiren ÜniAr, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’yi “ÜniAr Gümüs Ödülü”ne layik gördü.
Kaynak: İHA