Giresun'da Köseler Köyünde Yasanan Selde Yan Yatan 2 Katli Ev Havadan Görüntülendi

Giresun’da dün aksam saatlerinde baslayan ve gece siddetini arttiran siddetli yagislar sonrasi Tirebolu ilçesi Köseler köyünde dere yatagindaki 2 katli bir ev yan yatarken, 4 ev de tedbir amaçli bosaltildi. Yan yatan ev havadan görüntülenirken, evdekilerin yaylada olmasi nedeniyle bos durumda bulunmasi olasi faciayi önledi.

Giresun'da Köseler Köyünde Yasanan Selde Yan Yatan 2 Katli Ev Havadan Görüntülendi
Saat 21.20’den itibaren il merkezinin iç kesimleri, Tirebolu, Espiye ve Dogankent ilçelerinde asiri yagislar neticesinde sel ve heyelan olaylari meydana geldi. Söz konusu bölgeden 112 Acil Çagri Merkezi’ne 50’ye yakin mahsur kalma, sel, heyelan ve toprak kaymasi ihbari gelirken, Tirebolu ilçesi Köseler köyünde Fatih Deresi’nin tasmasi sonucu dere yatagindaki 2 katli bir ev yan yatarken, yan yatan evdekilerin yaylada olmasi nedeniyle evde kimsenin olmadigi tespit edildi. Ayni köyde 4 evde sel ve heyelanlardan zarar görerek tedbir amaçli bosaltildi. Yasanan afette can kaybi ve yaralanma yasanmazken, maddi hasar olustu. Fatih Deresi üzerinde Köseler köyü ile Halaçli köyünü bir birine baglayan köprü de sel sulari nedeniyle yikildi.

Öte yandan Tirebolu-Dogankent yolu 6 Sehitler köprüsü civarinda heyelandan dolayi ulasima kapanan Giresun-Gümüshane karayolu yapilan çalismalarla çift yönlü ulasima açildi.
Kaynak: İHA