Ehliyetsiz Kullandigi Araçla Alkollü Yakalanan Sahis 2 Saat Polise Yalvardi

Aksaray’da açik cezaevinden izinli çikan bir mahkum ehliyetsiz kullandigi araçta alkollü olarak yakalandi. 2 saat boyunca polise dil dökerek adeta yalvaran sahsa 32 bin 393 TL para cezasi kesildi.

Ehliyetsiz Kullandigi Araçla Alkollü Yakalanan Sahis 2 Saat Polise Yalvardi
Olay Dere Mahallesi 904 Sokak’ta yasandi. Edinilen bilgiye göre, sokakta bekçilerle birlikte uygulama yapan Il Emniyet Müdürlügü Asayis ve Trafik Subesi ekipleri süphe üzerine 34 KMD 855 plakali otomobili durdurdu. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen sürücü M.D.’nin (32) ehliyetinin olmadigini belirleyen polis aracin da kiralik oldugunu tespit etti. Sürücünün tedirgin hal ve hareketlerinden süphelenen trafik polisi sahsi alkol kontrolünden geçirdi. Alkolmetre ile yapilan ölçümde ehliyetsiz sürücü 0.75 promil alkollü çikarken, sahsin yapilan sorgulamasinda mahkum oldugu ve cezaevinden izinli olarak çiktigi belirlendi. Islemlerinin yapilmasi için polis otosu basina alinan hem ehliyetsiz hem de alkollü sürücü, ceza yazilmamasi için polise dil dökmeye basladi.

Uzun süre dil döken sürücü daha sonra polis memurlarina adeta yalvararak ceza isleminin yaninda bulunan arkadasi üzerinden yapilmasini istedi.

Yaklasik 2 saat boyunca polise dil döken sürücü M.D., “Durumum da yok. Kurban olayim abi, kaçmayim dedim ve kaçmadim size geldim, saygi gösteriyorum kurban olayim. Ben açik cezaevindeyim, izindeyim. Param yok kurban olayim. Islemleri su arkadasima yap bari. Ehliyetli bu adam. Ben ceza yemeyim kurban olayim. Zaten yatiyorum içerde, bari su arkadasa yaz, bunun adina yaz bana yazma. Abi çolugunun çocugunun ayagini öpeyim. Elini ayagini öpeyim abi” dedi.

Yanindaki Osman isimli arkadasi da, “Adam 8 yildir yatiyor. Surada yemek yedik eve gidecektik” diye arkadasina ceza yazilmamasini istedi.

Sürücüye ehliyetsiz ve alkollü araç kullanmaktan toplam 32 bin 393 TL para cezasi kesildi. Araç ise kiralayan asil sahsa teslim edildi.
Kaynak: İHA