Dr. Maliki Ejder Batur Istanbul Çevre Ve Sehircilik Il Müdürü Oldu

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in kararnamesiyle Istanbul Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü’ne atanan Dr. Maliki Ejder Batur görevi Haci Mehmet Güner’den teslim aldi.

Dr. Maliki Ejder Batur Istanbul Çevre Ve Sehircilik Il Müdürü Oldu
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in kararnamesiyle Istanbul Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü’ne, eski AK Parti Istanbul Il Baskan Yardimcisi Maliki Ejder Batur atandi. Kararin Resmi gazetede yayimlanmasinin ardindan Dr. Maliki Ejder Batur yapilan törenle görevi 2018 yilindan bu yana Istanbul Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü görevini sürdüren Haci Mehmet Güner’den teslim aldi.

"Amacimiz sehri depreme hazirlamaktir"

Görevi devralan Istanbul Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Maliki Ejder Batur, "Haci Mehmet Güner Bey, bu görevi 6 yildir basariyla sürdürüyor. Biz bu göreve Cumhurbaskani kararnamesiyle atandik. Bizler de bugün bu bayragi alacagiz. Kamu görevleri bir bayrak devridir. Biz bu bayragi bizden sonra gelenlere devredene kadar canla basla en iyi sekilde görevimizi yapmaya çalisacagiz. Sorumlulugumuz Istanbul’dur. Istanbul bizim medeniyetimizin baskenti. Istanbul bizim kültürümüzün baskentidir. Istanbul bizim en kiymetli varligimizdir. Istanbul 39 ilçesiyle, 963 mahallesiyle, 16 milyon insanimizin yasadigi, ülkemizin her 5 kisiden birisinin yasadigi mega kent. Bu çerçevede de mega problemleri olan bir sehir. Bu mega kent Cumhurbaskanimizin Büyüksehir Belediye Baskanligi yaptigi dönemde sorunlarinin büyük kismini geride birakmis ve bunlari bertaraf etmis bir sekilde günümüze kadar geldi. Tabii deprem gibi bazi problemler öyle bugünden yarina, yarindan öbür güne kisa sürede çözülebilecek hususlardan degil. Bunun için yillara sari çalismalar gerekiyor. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü’nün de Istanbul’umuzda yasayan hemserilerimizin hayat konforunu, yasam konforunu arttirmanin yani sira en önemli görevi de 39 ilçe belediyesi, Büyüksehir Belediyesi ve hükümetimizin diger organlariyla beraber bu sehri depreme hazirlamaktir" dedi.

Kaynak: İHA