Diyanet Iseri Baskani Erbas Açiklamasi 'Iyilik Yeryüzünde Hakim Oluncaya Kadar Vazifemiz Çalismaktir'

Kocaeli’de hafizlik ve icazet programina katilan Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, "Dünyayi iyilik degistirir. Iyilik yeryüzünde hakim oluncaya kadar vazifemiz çalismaktir. Derdimiz kimse kötülük yapmasin, kötülükler ortadan kalksin. Hafizlarimiz, sizler de Peygamber Efendimiz gibi iyiliklerin kötülüklere hakim olmasini, egemen olmasina sahitlik yapacaksiniz. Hepimiz uyaricilik vazifemizi yapacagiz. Güzellikleri müjdeleyecegiz, Allah’a davet edecegiz" dedi.

Diyanet Iseri Baskani Erbas Açiklamasi 'Iyilik Yeryüzünde Hakim Oluncaya Kadar Vazifemiz Çalismaktir'
Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas’in katilimi ile Gölkent Erkek Yatili Hafizlik Kur’an Kursu icazet merasimi gerçeklesti. Kocaeli Gölkent Camii’nde düzenlenen merasimde 41 hafiz icazetnamelerini aldi. Konusmasinda "Merasimlerin en hayirlisindayiz" diyen Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, "Hafizlik en hayirli is. Peygamber Efendimiz, ‘Sizin en hayirliniz Kuran’i ögrenenleriniz ve ögretenlerinizdir’ diyor. En hayirli insanlarin merasimi de en hayirli merasimdir. Hayirli, ugurlu olsun. Hafizlarimiz esrefi ümmet. Yani ümmetin en sereflileri. Insallah ömrünüz boyunca Kuran’i koruyacaksiniz. Kuran da sizi koruyacak. Yüce Rabbimiz ayeti kerimesinde bu müjdeyi veriyor zaten. Rabbimiz, ‘Kuran’i süphesiz biz indirdik, onun muhafizi biziz’ buyuruyor ama Cenabihak bazi kullarini vesile kiliyor. Bunlar hafizlardir. Bu ayeti kerimede Allah Teâlâ’nin Kuran’i korumasina vesile kildigi kimseler hafizlardir. Kur’an ilk indiginde vahiy katipleri tarafindan yazildi. Sonra ezberlendi. Ilk hafiz peygamber efendimiz. Ashabi kiramdan binlerce hafiz var. Günümüz kadar milyonlarca insan Kurani Kerim’i hifz etti. Bugün hifiz faaliyetleri dünyanin her yerinde devam etmekte" diye konustu.



"Allah Resulü Hazreti Muhammed Mustafa’nin vasiyeti omuzlarimizda"

Kur’an’in mucize oldugunu dile getiren Erbas, "Kur’an-i Kerim nüzulüyle, inisiyle, muhafazasi, hifziyla, tilavetiyle mucize. Bu mucize kitapla ilgili yüce Rabbimiz, Hazreti Muhammed’e hitaben, ‘Kitabi sana insanlarin karanliklardan aydinliga çikarasin diye indirdik’ diye buyuruyor. Peygamber Efendimiz, 23 sene boyunca elindeki en büyük mucize Kur’an-i Kerim’le insanlari karanliklardan aydinliga çikarmaya çalisti. 23 sene sonunda Arafat’ta bütün insanliga bir vasiyette bulundu. Allah Resulü Hazreti Muhammed Mustafa’nin vasiyeti omuzlarimizda" seklinde konustu.



"Peygamber Efendimizin sünnetine ittiba ederek insanlari aydinlatmaya çalisacagiz"

Hazreti Muhammed’in vasiyetini hatirlatan Erbas, "Buyurdu ki ‘Size iki seyi emanet biraktim. Bu iki seye sarildiginiz müddetçe yolunuzu sasirmazsiniz. Bunlar Allah’in kitabi ve peygamberinin sünnetidir’. Iste bu vasiyetle Kur’an ve sünnet bize emanet edildi. Nasil ki Peygamber Efendimiz Kur’an’la insanlari karanliklardan aydinliga çikarmaya çalistiysa biz de onun varisleri olarak Kur’an-i Kerim’e sarilarak ve Peygamber Efendimizin sünnetine ittiba ederek insanlari aydinlatmaya çalisacagiz. Asiriliklardan, hurafelerden uzak, mutedil orta yol dedigimiz Islam anlayisi ve Kur’an’in aydinligi ile insanlara hizmet edecegiz" ifadelerini kullandi.

"Iyiliklerin, kötülüklere egemen olmasina sizler sahitlik edeceksiniz"

Baskan ayetlerden örnekler veren Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, "Bakiniz Rabbimiz, Peygamber Efendimizi baska bir ayeti kerimede nasil tanitiyor bize? Süphesiz seni bir sahit, müjdeci ve uyarici olarak gönderdik. Onun izniyle Allah’a davetçi ve etrafini aydinlatan bir kandil olarak gönderdik. Iste peygamber varisleri, hafizlarimiz, hepiniz bir sahitsiniz. Iyiliklerin, kötülüklere egemen olmasina sizler sahitlik edeceksiniz. Bunda katkiniz olacak. Dünyayi iyilik degistirir. Iyilik yeryüzünde hakim oluncaya kadar çalismaktir vazifemiz. Kimse kötülük yapmasin, kimse kötü olmasin, kötülükler ortadan kalksin, derdimiz bu. Hafizlarimiz, sizler de Peygamber Efendimiz gibi iyiliklerin kötülüklere hakim olmasini, egemen olmasina sahitlik yapacaksiniz. Hepimiz uyaricilik vazifemizi yapacagiz. Güzellikleri müjdeleyecegiz, Allah’a davet edecegiz insallah" dedi.

Programa, Il Müftüsü Mehmet Sönmezoglu, hafizlar ve aileleri katildi.

Programda ayrica Kur’an tilaveti gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA