Disisleri Bakanligi Açiklamasi 'Kibris Davasinin Savunuculari Olmaya Devam Edecegiz'

Disisleri Bakanligindan yapilan açiklamada, “Bizler geçmiste oldugu gibi bundan sonra da Kibris davasinin savunuculari olmaya ve tarihi sorumlulugumuzun gereklerini yerine getirmeye devam edecegiz” denildi.

Disisleri Bakanligi, 20 Temmuz Baris ve Özgürlük Bayrami’nin 50. Yil Dönümü dolayisiyla bir açiklama yayimladi. 1974 Kibris Baris Harekati’nin 50. yil dönümünün müstesna bir coskuyla kutlanmis olmasindan büyük memnuniyet duyuldugu belirtilen açiklamada, "Türkiye’nin uluslararasi antlasmalardan kaynaklanan hak ve yükümlülükleri uyarinca gerçeklestirdigi Harekât, Ada’nin tamamina baris getirmistir. Ada’daki olaylarin tarihini ve uluslararasi hukuku keyfi biçimde yorumlayanlarin, bu gerçegi artik kabullenmesi gerekmektedir” denildi.

“Kibris Türk halki Türkiye’nin garantisi altinda ilerleyecektir”

“Geçmiste maruz kaldigi siddet ve baskilara ragmen Ada’daki varligini koruyabilmis olan Kibris Türk halki, bugün de haksiz kisitlamalarla karsi karsiyadir" denilen açiklamada, "Ancak Kibris Türklerinin barisa olan bagliligi ve haksizliklar karsisindaki güçlü durusu degismemistir. Kibris Türk halki, Türkiye’nin etkin garantisi altinda gelecege güvenle ilerleyecektir" ifadeleri kullanildi.

“Kibris davasinin savunuculari olmaya devam edecegiz”

Ada’da hakça ve kalici bir çözüm, ancak Kibris Türkü’nün esit statüsünün ve iki halk ile iki devletin varliginin kabulüyle mümkün oldugu da belirtilen açiklamada, "Bizler geçmiste oldugu gibi bundan sonra da Kibris davasinin savunuculari olmaya ve tarihi sorumlulugumuzun gereklerini yerine getirmeye devam edecegiz" denildi.
Kaynak: İHA