Cumhurbaskani Erdogan, Atatürk Aniti'na Çelenk Sundu

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Lefkosa’daki Atatürk Aniti’na çelenk birakti.

Cumhurbaskani Erdogan, Atatürk Aniti'na Çelenk Sundu
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, 20 Temmuz 1974’te Türk Silahli Kuvvetleri (TSK) tarafindan gerçeklestirilen Kibris Baris Harekati’nin 50. yil dönümü kutlamalarina katilmak üzere geldigi Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) programina basladi.

Cumhurbaskani Erdogan, KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar ile Lefkosa’daki Atatürk Aniti’ni ziyaret etti. Anita çelenk birakan Erdogan, 1 dakikalik saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Anit Özel Defteri’ni imzaladi. Erdogan, deftere sunlari kaydetti:

"Kahraman Silahli Kuvvetlerimizin Kibris Türk halki ile omuz omuza mücadele ederek gerçeklestirdigi 20 Temmuz Baris Harekati’nin 50’nci yil dönümüne kavusmanin hakli gururunu yasiyoruz. Türk milleti, istiklal ve istikbaline olan sarsilmaz bagliligini bu harekatla tüm dünyaya bir kez daha göstermistir. Kibris Türk halki, zaferle taçlandirdigi bagimsizlik mücadelesini Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin destegiyle, kararli bir sekilde sürdürmekte, gelecege umut ve güvenle bakmaktadir. Çetin mücadeleler neticesinde, sehitlerimizin cani pahasina kazanilan özgürlügün ilelebet devam edecegine yürekten inaniyorum. Bu vesileyle bu topraklari vatan olarak birakan sehitlerimizi tekrar rahmetle aniyor, gazilerimize sükranlarimizi sunuyorum. Ruhun sad olsun."

Anitta gerçeklestirilen törene Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Baskani Numan Kurtulmus, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Özgür Özel ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskani Devlet Bahçeli ile Cumhurbaskanligi Kabinesi üyeleri de katildi.

Kaynak: İHA