Bir Buçuk Yilda 31 Milyon Lira Dolandirdilar

Sakarya’da jandarma sorumluluk bölgesinde son 18 ay içerisinde meydana gelen 535 dolandiricilik olayinda vatandaslar 31 milyon TL zarara ugratildi. Dolandiriciligin önüne geçmek için mücadelesini sürdüren jandarma ekipleri, 61 camide 143 personel ile vatandaslari bir kez daha dolandiricilarin hile ve yöntemlerine karsi bilgilendirdi.

Bir Buçuk Yilda 31 Milyon Lira Dolandirdilar
Tüm uyarilara ragmen dolandiricilik vakalari devam ediyor. Ülke genelinde devlet kurumlari kamu spotlari ile, SMS ya da baska yöntemlerle vatandaslar bilgilendirmeye ve uyarilmaya devam ediliyor. Son zamanlarin en yaygin islenen suçu haline gelen dolandiriciligin önüne geçebilmek için Sakarya Il Jandarma Komutanligi ekipleri de çalismalarini sürdürüyor. Sakarya’da jandarma sorumluluk sahasinda son 18 ay içerisinde meydana gelen 535 dolandiricilik olayinda vatandaslar 31 milyon lira zarar ugratildi. Daha öncesinde dolandiriciliga karsi; kahvehanelerde bilgilendirme toplantilari yaparak, hazirlanan el brosürlerini vatandaslara dagitan, muhtarlarla toplantilar düzenleyip, sosyal medya üzerinden de konuyla alakali paylasimlar yapan Sakarya Il Jandarma Komutanligi’nca bu kez ise geçtigimiz Cuma namazinda 61 camide, 143 personel ile vatandaslar bir kez daha dolandiricilarin hile ve yöntemlerine karsi bilgilendirildi.

Sakarya Il Jandarma Komutanligi’ndan yapilan yazili açiklamada, “Dolandiricilik son zamanlarin en yaygin islenen suçu haline gelmistir. Özellikle Siber Dolandiricilik adeta meslek haline dönüsmüstür. Türkiye genelinde devlet kurumlari kamu spotlari ile, SMS ya da baska yöntemlerle vatandaslarimizi bilgilendirmeye ve uyarmaya devam etmektedir. Basinda dolandiricilik magdurlari ile ilgili çok fazla haber çikmaktadir. Bazen kamuoyunda herkesin tanidigi önemli sahsiyetlerin de dolandiricilik magduru olduklarina dair haberlere rastlamak mümkündür. Sakarya Il Jandarma Komutanligi vatandaslarin dolandiricilik magduru olmamalari için siklikla bilgilendirmeler yapmaktadir. Olabildigince daha fazla vatandasa ulasarak dolandiriciligin önüne geçilmeye çalisilmaktadir. Bu kapsamda kahvehanelerde bilgilendirme toplantilari yapilmis, hazirlanan afisler vatandaslarin görecegi yerlere asilmis, el brosürleri dagitilmis, muhtarlarla toplantilar yapilmis, WhatsApp ve diger sosyal medya uygulamalarindan paylasimlar yapilmistir. Bütün bu gayretlere ragmen; Sakarya Il Jandarma Komutanligi sorumluluk sahasinda 2023 yilinin ilk alti ayinda 229 dolandiricilik olayi meydana gelmis ve maalesef vatandaslarimiz 7 milyon 683 bin lira zarara ugratilmistir. 2024 yilinin ilk alti ayinda ise 180 dolandiricilik olayi meydana gelmis ve vatandaslarimiz 17 milyon 471 bin lira zarara ugratilmistir. Son 18 ayda meydana gelen toplam dolandiricilik olayi sayisi 535 olup ugratilan zarar ise 31 milyon liradir. Sakarya Il Jandarma Komutanligi son olarak 19 Temmuz 2024 tarihinde Cuma namazinda 61 camide 143 personel ile vatandaslarimizi bir kez daha dolandiricilarin hile ve yöntemlerine karsi bilgilendirmistir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA